Stall carlsvik

2014-03-22
23:43:34

Ner som en pannkaka o upp som en sol!
Ja dagen har varit som rubriken, alltså tvärtom mot vad man brukar säga ;-) 

Idag gjorde jag o Ella vår lokal debut! 
Vi hoppade en 90cm med bedömning A inne på Karlshamns ridklubb, var många startande men hade relativt tidigt startnummer med bara ca 20 st innan mig. 

Hon var lite spänd o trippig när mamma gick med henne medans jag gick banan och hade ingen lust att stå still! Men lugnade sedan ner sig så jag trodde hon hade coolat ner sig o var lugn, men tji fick jag! 

Hoppade upp vid transporten och skulle skritta till framridningen ca 30-40m från bilen o hon började studsa när vi kommit halvvägs.. Men fick runt henne igen och tänkte "nu är hon väl banne mig lugnare när jag visade att de inte var okej att studsa" men nejdå, då kör vi väl en serie till med last o studs så jag åkte i backen.. Hade kanske suttit på hästen i ca 1 minut då, bra start!

Så fick låna en longerlina av en tjej (tack så jätte mycket för lånet!) och longera av henne lite o båda varven och hon studsade o bockade en del då med..


Sen var det dax för uppsittning nr 2, hon var fortfarande spänd men lyssnade iaf på mig och studsade inget mer. Hoppade fram henne lite mer än vanligt bara för att försöka få henne lugn och avslappnad men hon tyckte att man skulle hoppa en halv meter över hindren ;-)

Väl inne på banan, så var hon spänd och kollade på allt folk(hon bryr sig inte direkt om hindren) men skrittade runt något varv innan jag fick startsignal och visade henne läktaren. Fick igång galoppen sådär mot ettan men hon hoppade fint där, tvåan o trean stod i linje precis vid läktaren men hon hoppar tvåan bra flyter sedan ut lite till trean men hoppar bra där med, fyran hoppar hon fint blir lite vingligt till femma då hon slår ett öga mot läktaren igen så kommer lite sisådär mot de men ok hopp, sexan o sjuna på linje inga större svårigheter sen ut genom kortsidan och vända upp på åttan som hon kom lite nära på.

Men när jag väl kom på att jag skulle rida och inte bara åka häst, typ vid hinder fyra så lyssnade hon lite mer på min skänkel för framåt! Måste skärpa mig och RIDA från början!!  

Summa summarum av dagen är att vi gick nolla och fick vår första riktiga rosett :-) Vi var båda lite spända men vi kom runt iaf, så en klapp på axeln till oss båda tycker jag!


Hon tycker inte om att riva och är kvick i benen o gör allt för att inte riva ;-) här är hon en bit över och hindret ligger väl på ca 85cm :-) 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: