Stall carlsvik

2014-03-29
10:12:41

Fint väder!
Idag lyser solen och de är underbart väder, och de visar likadant imorgon!

Våren är verkligen påväg och man får mer energi till att vara ute, så denna helgen kommer spenderas i stallet och fixa med allt möjligt :-) 
2014-03-23
19:51:00

Åh ❤
Hittade två bilder på Ella när hon var "bebis" som är tagna av uppfödaren! Hittade de på deras hemsida, och hon är sååå söt ❤ 
Visst är hon söt?? 

2014-03-23
17:58:23

Filmer upplagda!


Sök på TeamVietor för att komma till min kanal o se alla filmer :-) 

2014-03-22
23:43:34

Ner som en pannkaka o upp som en sol!
Ja dagen har varit som rubriken, alltså tvärtom mot vad man brukar säga ;-) 

Idag gjorde jag o Ella vår lokal debut! 
Vi hoppade en 90cm med bedömning A inne på Karlshamns ridklubb, var många startande men hade relativt tidigt startnummer med bara ca 20 st innan mig. 

Hon var lite spänd o trippig när mamma gick med henne medans jag gick banan och hade ingen lust att stå still! Men lugnade sedan ner sig så jag trodde hon hade coolat ner sig o var lugn, men tji fick jag! 

Hoppade upp vid transporten och skulle skritta till framridningen ca 30-40m från bilen o hon började studsa när vi kommit halvvägs.. Men fick runt henne igen och tänkte "nu är hon väl banne mig lugnare när jag visade att de inte var okej att studsa" men nejdå, då kör vi väl en serie till med last o studs så jag åkte i backen.. Hade kanske suttit på hästen i ca 1 minut då, bra start!

Så fick låna en longerlina av en tjej (tack så jätte mycket för lånet!) och longera av henne lite o båda varven och hon studsade o bockade en del då med..


Sen var det dax för uppsittning nr 2, hon var fortfarande spänd men lyssnade iaf på mig och studsade inget mer. Hoppade fram henne lite mer än vanligt bara för att försöka få henne lugn och avslappnad men hon tyckte att man skulle hoppa en halv meter över hindren ;-)

Väl inne på banan, så var hon spänd och kollade på allt folk(hon bryr sig inte direkt om hindren) men skrittade runt något varv innan jag fick startsignal och visade henne läktaren. Fick igång galoppen sådär mot ettan men hon hoppade fint där, tvåan o trean stod i linje precis vid läktaren men hon hoppar tvåan bra flyter sedan ut lite till trean men hoppar bra där med, fyran hoppar hon fint blir lite vingligt till femma då hon slår ett öga mot läktaren igen så kommer lite sisådär mot de men ok hopp, sexan o sjuna på linje inga större svårigheter sen ut genom kortsidan och vända upp på åttan som hon kom lite nära på.

Men när jag väl kom på att jag skulle rida och inte bara åka häst, typ vid hinder fyra så lyssnade hon lite mer på min skänkel för framåt! Måste skärpa mig och RIDA från början!!  

Summa summarum av dagen är att vi gick nolla och fick vår första riktiga rosett :-) Vi var båda lite spända men vi kom runt iaf, så en klapp på axeln till oss båda tycker jag!


Hon tycker inte om att riva och är kvick i benen o gör allt för att inte riva ;-) här är hon en bit över och hindret ligger väl på ca 85cm :-) 
2014-03-21
23:06:25

Wiie
Imorgon gäller de, kavajen är framplockad o sakerna är putsade, snälla Ella var snäll imorgon så jag sitter kvar ;-) 

2014-03-21
07:43:28

I-landsproblem
Jag har ett i-landsproblem, har inte använt mina vita ridbyxor sedan sensommaren 2012 och nu ska jag tävla imorgon och tanken är ju att ha vita ridbyxor..

Men jag tycker de är rätt så genomskinliga, är alla vita ridbyxor de?! Har glömt bort sådant... 
Sen har jag ett bar ljus beige som jag oxå kan ha men vet inte om de blir snyggt till rosa kavaj?

Ja de är dagens (eller ja morgondagens men dagens tanke) i-landsproblem om hur jag ska göra! ;-)

2014-03-19
14:51:49

Nervöst
Nu har startlistan kommit ut till lördag då jag o Ella gör vår första lokala start tillsammans o Ellas första start någonsin på en riktigt tävling!! 

Så nu börjar jag bli liiiite (eller ja kanske mycket) nervös.. 
Jag har inte tävlat sedan september 2012 så mina tävlingsnerver är inte riktigt på plats om man säger så! ;-)


Men mitt mål är i första hand att sits kvar! 
Och sedan att vi ska få en bra känsla o ha kul, sen om vi går nolla oxå så är ju de en bonus ;-) hahaSen har jag lite beslutsångerst om jag ska knoppa henne eller ej på lördag?! Ja inte riktigt bestämma mig, så får fundera lite på de :) 


Va tycker ni, knoppar eller ej? :)

2014-03-17
21:47:36

Fina Ella!Två bilder på Ella från gårdagens Pay n Jump på hemma klubben Olofström! Fotona är tagena av Ronny Gunnarsson! 

Hon var pigg o hoppade väldigt stort o hoppade mig ur sadeln på vissa hinder, så mitt mål var att sitta kvar. Och de var precis ibland haha! Därav av min halvt krampaktiga stil och jag måste bli bättre med mina skänklar igen!! De åker bak för mycket! 

2014-03-15
08:31:50

Bruksprovet
Igår var jag nere med jobbet och kollade lite på bruksprovet, "tyvärr" såg vi mest dressyrhingstarna då de körde allt i stora ridhuset... 

Jag är ju mer intresserad av hopphingstarna men hann bara se några stycken där ifrån. Vet att när vi var där nere för något år sedan så körde de dressyr i Crafoordhallen och sedan hoppning i stora ridhuset, de var mycket bättre tyckte jag för då kunde man kolla mer på det man ville! Men men, fick se några snygga hingstar iaf! Men ingen som sådär "wow denna vill jag betäcka med!" Men var väl oxå som sagt för att vi såg mest dressyr hingstar.

Men de är alltid trevligt att åka ner till flyinge, tycker de är så fint där o trivs väldigt bra där :-)


Försökte ta någon bild med min mobil, gick sådär ;-) här är de löshoppning för hopp treårshingstar. 

2014-03-09
20:06:10

Lycka
Har hittat en super trevlig o duktig tjej som hjälper mig i stallet och rider Fia. De funkar jätte bra och jag är jätte glad för detta samarbete! Hästarna o stallet är tip top och alla är nöjda :-)

Hon rider Fia jätte bra och de trivs bra ihop så kunde inte bli bättre.

Så i lördags red vi ihop och red ut en runda i skogen. Som jag kanske har skrivit innan så har Ella varit helt knäpp att rida ut innan o bara kastat sig o varit rädd för ALLT!

Har inte kunnat rida ut henne själv då de blir mest diskussioner o vi blir ovänner så känns helt meningslöst! Men har funkar rätt bra med sällskap av Fia om hon har fått gå först o visa att de inte är farligt i skogen.

Men i lördags red vi som sagt ut och Ella gick först hela rundan!!! Utan att få någon knäppis attack o fjanta! De var som att polletten hade ramlat ner och hon bara gick på, så skönt! 

Vi kunde både rida i skogen och på vägen där de kommer bilar först helt utan problem och kunde även trava först i skogen (något hon aldrig klarat av innan..). 

Jag är  nöjd över min lilla häst! 

Och att sedan solen lös och de var helt underbart väder gör ju saken ännu bättre :-) 

Två helt fantastiska pass i rad på min fina häst, hoppas de fortsätter så ❤❤ 
2014-03-09
19:58:28

Underbart!
Var iväg på hoppträning med Ella i fredags och de gick så jäkla bra!

Har varit lite i en svacka annars sen jag satte igång henne o hon har varit allmänt unghäst trotsig men de var som att allt släppte! 

Började med att rida över lite travbommar o de kändes att hon var på hugget, sedan hoppade vi lite gymnastikhoppning. Ena långsidan var var de två stuts en galoppsprång sen räcke och andra långsidan var den räcke - galoppsprång - räcke - galoppsprång - oxer - galoppsprång - oxer, alltså fyra hinder med ett galoppsprång emellan.

Och jäklar i havet vad hon hoppade fint!! 

Hon tog verkligen tag i hindren och sökte en uppgift hela tiden! Och hon var inte i en ända bom!!! Trots att detta var första träningen efter vilan. 

Fick en helt underbar känsla på henne och vi tog något språng på 90cm som hon bara flög över! Så känns perfekt inför vår debut den 22 mars :-) 

Super tack till nettan för all hjälp och en helt super träning! :-D 


Gammal bild då de varken blev bild eller film från träningen men hade samma underbara känsla som på denna bilden ❤ älskar min häst ❤

2014-03-07
08:09:04

Tävling2014-03-06
08:02:06

Nytt
Har köpt ett nytt skimmel schampo till Ella som jag ska testa. Är tydligen en storsäljare i Tyskland och används flitigt av folk där så hoppas de är bra! 

Tycker de är svårt att hitta bra skimmel schampo som inte kostar skjortan och som är bra! 

Ni som använder skimmel schampo vad har ni för märke? 


Såhär ser den flaskan ut som jag köpte nu. Från märket leovel. 

Kommer ta bilder både innan o efter tvätt på svansen så ska vi se om de blir någon skillnad :)

2014-03-04
08:34:10

Jobb, förkyld och lugn häst!
Ja de förklarar nog mitt liv rätt bra för tillfället ;-) 

Har jobbat i stallet på jobbet hela helgen själv och tagit hand om alla hästarna och grisarna, en aning slitit men de funkar när man väl har jobbat upp ett system på hur man gör :-) de som är tråkigast är att man jobbar själv och de kan gå en hel dag utan att man ser en ända människa på jobbet... Kan bli lite lång drygt tycker jag! 

Har lyckats bli förkyld nu i helgen oxå så gör allt för att de inte ska bryta ut riktigt o bli halsfluss eller bihålsinflamation som de har blivit se sista gångerna! Peppar peppar att jag klarar mig med "bara" en förkylning denna gången ;-)

Sen till fröken Ella, nu har hon blivit riden några veckor efter sin vintervila och har börjat komma ner på jorden igen haha! I början blev hon så glad att komma igång igen att hon bockade o brallade järnet, vilket hon aldrig brukar göra annars! Och de fanns bara springa, springa springa i huvudet o man kunde galoppera nonstop i 10 min och hon blev ändå inte trött haha ;-)

Men nu har hon coolat ner sig och blivit sitt vanliga jag igen där man kan skritta o jobba henne o trava o galoppera utan massa hopp o studs! Så skam den som ger sig ;-) är fortfarande något hopp kvar lite då o då men de är inte så farligt!


Lite blandade bilder :-) 

2014-03-01
16:33:57

Dagens skratt


Ja, jag behöver väl inte säga mer? Hahaha 😂😂