Stall carlsvik

2014-01-12
18:45:09

Ett år!
Idag har jag varit hästägare i ett år!

Den 12 januari 2013 styrde vi ner mot Skåne för att hämta hem lilla Ella! En tanig spänd o lite ängslig 4åring som bara några dagar innan kommit till Sverige. Redan den dagen började vår resa, att hitta tillit till varandra. Bara att leda henne till o från hagen var en diskussion varje dag i början, att byta täcke trodde hon att hon skulle dö. Lära henne vad longering var så vi kunde börja inridningen, och denna eviga lastträning!

Det har varit ett år med många skratt, svett och enormt med tårar! Vägen har inte varit självklar och jag har ångrat mig 1000 gånger att jag köpte unghäst igen och velat sälja henne minst lika många gånger oxå! 

De första halvåret var mest pest o pina och jag undrade vad jag egentligen gett mig in på... Köpt o hämtat hem ännu en häst utan att provrida den! De andra två hade ju blivit succé så varför skulle inte Ella bli de?

Men sen började de släppa, med hanteringen, lastningen och ridningen! Hon gick från klarhet till klarhet och vi började hoppa in henne, även där gick hon från klarhet till klarhet.

Men kan erkänna att första träningen så tänkte jag - jisses ska detta verkligen vara en hopp häst?! 
När hon snubblade över 40cm ;-)

Under sensommaren och hösten har vi varit på Pay n jumper och den första vi var på började med att hon kastade mig i backen på framridningen och avslutar 50cm nolla o med rosett! Sen gick de spikrakt framåt o uppåt, vi hade några starter med något ner men ofta fick vi någon rosett :-) vi gick från att hoppa 40cm med en spänd och tittig häst till att idag debutera 80cm med en avspänd och hoppglad häst!

Fina fina Eleria M, min alldeles egna häst ❤ 

Efter detta år med både upp o nergångar, har vi gått en krokig väg!

Tusen tack till mamma o morfar som trott på Ella när jag inte gjort de och velat sälja, att ni övertalade mig trotts att allt gick åt skogen!

Och tusen tack till Annette som hjälp mig med träningen, som både hoppat Ella och tränat mig när jag hoppat henne!

Utan ert stöd hade vi aldrig stått där vi står idag, tack för att ni trott på oss ❤ 


Blandade bilder på min fina ❤ 

Kommentarer:Ååå så roligt!! =D =D Blev det tårta??

Svar: Blev tårta för Ella :-D morötter och äpple hästgodis ;-)
Carolin

2014-01-12 @ 22:21:43
#2: Maja

Riktigt fin!

Svar: Tack! :)
Carolin

2014-01-12 @ 23:11:17
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: