Stall carlsvik

2014-01-29
09:54:30

Snökaos
Fy vad den började blåsa o snöa igår! Och var bra någon minus så de snöflingor som föll var redan frusena och stenhårda! 

Till kl 22 igår hade de nog kommit ca 15-20cm och de snöade fortfarande då när jag kom hem från jobbet.. 
Vet inte riktigt när de slutade inatt men drygt som fan är detta!! Nu snöar de som tur väl är inte men blåser något enormt så Fia får en vilodag både igår och idag, hatar när vädret sätter stopp för ens planer!! 

2014-01-27
14:14:11

#älskadehästar


Mina finingar idag när jag hade fodrat lunch, de är så lugna o harmoniska och äter väldigt lugnt ute :-) 

Vissa hästar blir ju stressade ute och speciellt när de går med andra o får foder ute då de måste hinna äta så mycket som möjligt o skydda sin mat. Mina är tvärtom ;-) de trivs att äta tillsammans och de tar lång tid på sig att äta, ingen stressätning här inte! :-) 

2014-01-27
00:24:48

Hästfri
Har varit en hästfri helg! Men imorgon är det måndag (blir idag ser jag, klockan är efter 12, nattmänniska som jag är...) och då är det dax att ta tag i tidningen igen!

Tror inte ni har missat att jag skrev förra veckan att de kommit snö, men den hade nästan försvunnit. Vägarna var rena o de började även bli mindre o mindre på ängarna, men idag har de snöat igen, ca 5-10cm (är jätte kass på att säga hur mycket snö de är haha) så är snö överallt igen! Kunde nog inte ha planerat in ellas vila mer lägligt ;-) men nu är de bara två veckor kvar på hennes  vila o när hon ska sättas igång igen vill jag inte ha snö, okej? Kan ju hoppas att vädergudarna läser min blogg haha! Bild fotad från mitt fönster - snö överallt!! Hoppas de får liv i plogbilarna snart så man kommer ut med bilen imorgon! 

2014-01-24
12:58:38

Mys!
Igår blev de en barbacka tur på Fia! Var ute på ängen och skrittade o travade även lite, hon var rätt taggad o de gick i en farlig fart ;-)

Sen när jag skulle skritta av på långa tyglar så hoppar hon till för något och jag satt med mjukisbyxor och var inte alls bered så fick landa i lite snö ;-)

Men Fia är så rolig när man åker av, står kvar o kolla på den o typ "jaha ska du ligga där länge eller?" Så man börjar skratta åt henne! Hon är så söt när hon står där helt blixt still o väntar på en!


Min fina guling ❤ 

2014-01-21
08:12:44

Bra med snö
Igår så hängde jag på Fia selen så gick jag o mamma bort med henne till ängen. 

Mamma ledde henne och jag gick med en pulka bakom så hon lärde sig ljudet och höll i draglinorna så hon fick lite tyngd, var lite i början hon tyckte ljuden var läskigt men sedan gick hon på bra!

Så valde att sätta mig i pulkan så hon fick dra mig och de gjorde hon utan problem :-) brydde sig varken om ljudet eller tyngden! 

Känns som att vi är på rätt spår med hennes inkörning igen :-) 


Bild från förra veckan, då fanns de ingen snö! 

2014-01-20
10:15:36

Läsare!
Vad vill ni läsa om? Tips om något? Veta mer om mina hästar eller om mig? Något annat? 

Skriv vad ni vill läsa om så kommer jag skriva om de! Har du blogg, glöm inte skriva den i kommentaren så länkar jag den när jag skriver inlägget du ville jag skulle skriva :-) 

2014-01-20
10:07:32

Fokus på Fia
Ja nu när Ella har vila i 2-3 veckor så ska jag lägga lite mer fokus på Fia! Få upp hennes kondis lite mer igen och känna igenom henne ordentligt.

De syns inget när hon rör sig efter skadan så hoppas inte de känns något heller :-) hon är väldigt pigg för tillfället och tar ut sin energi på att vara en riktig bitch mot de andra i hagen, så hoppas hon blir snällare oxå av att komma igång ;-)

Vi får väl se hur de går med hennes inkörning, är ju snö nu så är egentligen perfekt tillfälle att fortsätta med den för man kan ju dra pulka osv nu. Vem vet vi kanske kan tolka efter henne ;-) 2014-01-18
05:49:36

Snö..
Igår kom snön till Blekinge! Har klarat oss utan den med plusgrader annars hela vintern :)

För min del hade de gärna kunnat vara en vinter helt utan snö! Så får hoppas att dem försvinner snabbt ;) 

Men tycker ändå jag planerar rätt bra då planen är att Ella ska ha lite vila nu i ca 2-3 veckor. Har ju varit perfekt väder innan att hålla igång henne o nu kommer snön när hon ska vila. Känns ändå helt okej haha ;)

Tanken är att fokusera lite mer på Fia nu när Ella vilar o se om jag kan få igång henne lite mer o se hur hon känns! Håller tummarna att hon ska vara bra o kännas som vanligt!!

Igår eftersom de snöade fick även de små täcke, tom mammut jenny :) 2014-01-14
12:26:09

Kallt
Igår kom de minusgrader hit, vi har varit skonade med plusgrader nästan hela vintern förutom någon dag så de kom nästan som en chock!

Hästarna var inte alls så glada i vädret, de blev hårt i marken och kallt ute så de fick bli en bakbaka mystur på Fia medans mamma gick med Ella. Blev bara en liten promenad då de var som två sengångare hästarna alltså haha ;-) 

Så när man inte har skrittmaskin så får mamma agera de till Ella ;-) 
2014-01-13
01:26:14

Årets första start!
Igår (klockan är 01,13 när jag börjar skiva..) så var vi på Pay n Jump med Ella! 
Den första för året :-) så vi firade vår "ettårsdag" på bästa sätt ;-)

Har inte hoppat bana med Ella sen i början av december utan mest trimmat och hoppat enstaka hinder eller Max tre i följd så hade inte jätte stora förväntningar på hur de skulle gå.

Men som vanligt överraskar min häst mig!

Vi började att hoppa en 70cm, första hindret står så att vi kommer från vårt "dåliga" varv där hon kan ha lite problem med att fatta rätt galopp men sätter den direkt!! Sen var de bara att tuta o köra typ haha!

De var grind och plankor med men hon tittade inte på något. Hon var rätt pigg o låg på rätt bra typ "släpp mig matte jag kan  de här nu!" Haha, så söt! 
Blev några kråksprång då vi inte riktigt är helt överens ibland om vart man hoppar av på en oxer ;-) Ella kan ibland tycka typ 2meter ifrån men de tycker inte matte! Men är bara till att släppa tyglarna så fixar hon de. De blev 0 fel, felfri runda :-D

Sen debuterade vi på 80cm!! Kände att hon var lite trött här, har ju inte ridit henne helt fullt nu över jul o alla helger men hon kämpade på bra! Satte även galoppen här ❤ 

Hon hoppade fina språng, kollade inte på något men var lite mer matt. Var nolla fram till sista hindret som vi rev för att jag började fiffla för mycket med tyglarna och kunde inte bestämma mig om jag skulle ta tillbaka eller rida framåt.  Kom lite i ett mellan läge och jag måste lära mig att bestämma mig direkt hur jag vill göra o inte hålla på o fiffla!! Men snäll som Ella är så hoppar hon iaf istället för att stanna ❤ men blev ett riv som är helt o hållet mitt fel! Så 4fel men duktig häst! 

Så då har vi debuterat på 80cm oxå och Ella får en stor stjärna!! Hon tittar inte på något och är helt okomplicerad att ha med på tävling! 

Skulle laddat upp filmerna med youtube o jag är inte vänner (som vanligt...) så förhoppningsvis kommer de i veckan!
Om ni följer mig på instagram finns de lite klipp där från hoppningen! Heter carolinvietor där :-) 


Printad bild från filmen i 70cm, hon är en bit över! Och öronen är framåt hela tiden, hon älskar att hoppa o livet som hopp häst! ❤ 

2014-01-12
18:45:09

Ett år!
Idag har jag varit hästägare i ett år!

Den 12 januari 2013 styrde vi ner mot Skåne för att hämta hem lilla Ella! En tanig spänd o lite ängslig 4åring som bara några dagar innan kommit till Sverige. Redan den dagen började vår resa, att hitta tillit till varandra. Bara att leda henne till o från hagen var en diskussion varje dag i början, att byta täcke trodde hon att hon skulle dö. Lära henne vad longering var så vi kunde börja inridningen, och denna eviga lastträning!

Det har varit ett år med många skratt, svett och enormt med tårar! Vägen har inte varit självklar och jag har ångrat mig 1000 gånger att jag köpte unghäst igen och velat sälja henne minst lika många gånger oxå! 

De första halvåret var mest pest o pina och jag undrade vad jag egentligen gett mig in på... Köpt o hämtat hem ännu en häst utan att provrida den! De andra två hade ju blivit succé så varför skulle inte Ella bli de?

Men sen började de släppa, med hanteringen, lastningen och ridningen! Hon gick från klarhet till klarhet och vi började hoppa in henne, även där gick hon från klarhet till klarhet.

Men kan erkänna att första träningen så tänkte jag - jisses ska detta verkligen vara en hopp häst?! 
När hon snubblade över 40cm ;-)

Under sensommaren och hösten har vi varit på Pay n jumper och den första vi var på började med att hon kastade mig i backen på framridningen och avslutar 50cm nolla o med rosett! Sen gick de spikrakt framåt o uppåt, vi hade några starter med något ner men ofta fick vi någon rosett :-) vi gick från att hoppa 40cm med en spänd och tittig häst till att idag debutera 80cm med en avspänd och hoppglad häst!

Fina fina Eleria M, min alldeles egna häst ❤ 

Efter detta år med både upp o nergångar, har vi gått en krokig väg!

Tusen tack till mamma o morfar som trott på Ella när jag inte gjort de och velat sälja, att ni övertalade mig trotts att allt gick åt skogen!

Och tusen tack till Annette som hjälp mig med träningen, som både hoppat Ella och tränat mig när jag hoppat henne!

Utan ert stöd hade vi aldrig stått där vi står idag, tack för att ni trott på oss ❤ 


Blandade bilder på min fina ❤ 

2014-01-11
10:05:49

Vad är detta?


En ponny eller en mammut? 

Ja man kan ju undra ;-) de är jenny i sin fagra vinter päls ;-) haha, snart åker klippmaskinen fram o allt åker av framåt våren då hon inte orkar fälla allt längre.

Behöver jag ens säga att hon alltid var helikopter från höst till vår när hon reds o tävlades? ;-)

2014-01-10
09:23:27


Min fina vän ❤ 

2014-01-08
20:49:52

Morötter
Skulle ge hästarna morötter idag o hittade några med lite udda form ;-)
Haha fick mig ett gott skratt iaf! 

2014-01-08
17:30:58

Fina Fia!
Idag blev de en riktig Fia dag :-) tog in henne o pysslade, gjorde lite make over haha! Nu är de slut på gå i hagen livet och tillbaka till verkligheten.

Därför kunde hon inte se ut som en skogsmulle ponny utan måste se lite mer välvårdad ut! Så klippte manen, luggen, öronen o svansen. Pälsen åker en annan dag ;-) 


Visst blev de skillnad till de bättre på manen?? :-) hon har så jäkla tjock man bara!! 

Sen red vi ut en runda i skogen, mest skritt men även lite trav. Var nog ute i 30-40 min och bara myste! Så skönt att kunna rida ut henne själv utan problem, Ella har ju lite smått damp i skogen så går inte riktigt att rida ut själv med henne ;-) 
Så blev en riktig Fia dag där jag bara ägnade mig åt henne, tror hon behövde de ❤ för hon var tom snäll i hagen sen mot Ella! Haha ;-) tror gulis vill komma igång nu o inte bara stå still :-) 

2014-01-06
19:01:00

Bättre bilder
Ella 8/1-13 när jag var nere i Skåne o kollade på henne;

 
Ella i somras 7/7-13 när vi tog lite bilder hemma;
 
 
 
Ella när jag tog bild på henne efter ridpasset idag (6/1-14) ;
 
 
 
Tycker hon har blivit finare i kroppen! Bilderna är inte riktigt ur samma vinkel osv men man ser lite ändå att hon blivit rundare och fått mer hull men även muskler :-) 
 
Va tycker ni? Har hon blivit finare i kroppen? 
 
 

2014-01-06
17:58:06

Utveckling
Klippte ihop några bilder i Paint på Ella, haha har inget fotoprogram i denna datorn så fick ta de jag hade ;-)

Hon har blivit mer rund i kroppen, speciellt ser man de över rumpan tycker jag, även fall de är lite svårt att se på ett sådan collage. Och halsen har blivit biffigare oxå! Sen har hon blivit ljusare oxå, jag har ju alltid velat ha en grå häst så nu behöver hon inte bli ljusare haha! På visningsbilderna är hon klippt men ej på de andra.
  

2014-01-05
19:46:16

Så lycklig!
Åkte med Ella till ridhus idag med för att trimma henne ordentligt! 

Hon gick SÅÅÅ fint!! Ökade o längde bra i traven, galoppen satt direkt i båda varven och känslan var helt underbar! 

Åh denna veckan är de som att polletten har ramlat ner och hon går från klarhet till klarhet! Hennes värde har ökat till de dubbla ;-) 
2014-01-04
22:33:05

Dax att börja om
Nu har jag äntligen fått en nya iPhone eftersom min andra blev kass i kameran, tack Apple! 

Så nu kan jag blogga mer ordentligt igen och även ge er lite nya bilder! 

Så bloggen, 2014 är här och vi kör igång! :-)

2014-01-02
21:36:40

2014 är igång!
2014 började med en klackspark för Ella! Var iväg o hoppade henne idag och de gick super bra, hoppade höjd rekord oxå! En oxer på 85cm o ett räcke på 90cm och hon bara flög över min fina häst :-)

Hon har haft ca två veckors vila men nu blir de lite trim igen innan hon ska få lite vila igen. Den 12 jan är tanken att de blir pay n jump :-) LÄNGTAR och ser ifam emot tävlingsåret 2014 SÅ mycket!