Stall carlsvik

2014-02-28
08:32:12

Vaccination
Hästarna vaccinerades denna veckan o de passade bra in då jag jobbar i helgen och inte riktigt har full tid att vara i stallet lika mycket då. Så hästarna får lite lugnare :-) 

Hur brukar ni göra efter en vaccination? Vila för hästen eller kör ni på som vanligt? :-) 

2014-02-23
22:17:30

Svacka
Denna veckan har varit en svacka med Ella och jag vill helst glömma allt.. 
Hoppas snart att vi är tillbaka igen och samarbetar istället för att motarbeta varandra som vi gör nu tyvärr, hoppas bara de är unghäst trotts hon håller på med! 

Nu blir nästa vecka en lite lugnare vecka och mest lugnt jobb så hoppas vi att vi är tillbaka sen igen! 


Vill hitta tillbaka till denna känslan ❤

2014-02-21
07:56:51

Sportlov
Oj här ekar de tomt!

Är sportlov denna veckan så jag har jobbat tre dagar uppe i stallet istället för mitt vanliga jobb, så har varit en del mer stress! 

Åkt hemifrån vid tio i 7 till jobbet sedan varit där till ca 4, åkt raka vägen ut till mitt stall och ridit mina två sen åkt till gymmet o tränat för att sedan åka tillbaka till jobbet och kvällsfodra och slutligen kommit hem runt 9 tiden.. 

Så har blivit lååånga dagar med mycket häst och ridning! Och jag som är van vid att rida/motionera 1max 2 hästar har nu legat på snitt 5 hästar om dagen ;-) 

Skönt att de bara gällde denna veckan med denna stressen! I längden tror jag inte man hade orkat att fära omkring så.. 

Så nu blir de ledigt tills måndagskväll då jag går på mitt vanliga schema igen :-) 

Mina hästar börjar komma igång nu och kommer ett separat inlägg om de sen :-) 

Lite blandade bilder från veckan!

2014-02-12
22:33:16

Nytt
Köpte ett nytt schabrak igår för att vara på säkra sidan fall de börjar tjabba om att mitt lamicell inte är godkänt på tävling. Har frågat runt bland lite domare och de tycker med att de mer är ett mönster än reklam och du godkänt att använda men som sagt, beror ju helt på vilka domare de är på de tävlingarna man är på om de räknas som mönster eller reklam.

Tycker reglerna är så otydliga och de tycker även vissa domare! Att de kan tolka reglerna lite som de själva vill och har inte några "direkta" direktiv på hur de ska vara..

Aja, så som sagt var jag o köpte ett nytt rosa schabrak (oxå lamicell men utan logga på) och de passade bra ihop med kavajen!

Ella och jag kommer lysa mest på hela tävlingen tror jag i detta rosa sett med schabrak och kavaj ;-) 
2014-02-11
09:12:36

Snäll ponny!
Fia har blivit väldigt lugn i stallet nu igen, hon var lite stressad när hon kom hem men nu är hon super lugn :-) så nu kan man ha henne lös i stallgången utan att hon rör sig en cm om jag inte säger att hon ska. Sådan lycka att ha en sådan lugn ponny ❤ 
2014-02-08
20:14:22

Abstinens
Jag är så sjukt hopp och tävlingssugen så de är sjukt! Bara kliar i fingrarna på mig att få klä på hästarna hopp sakerna och styra runt en bana! Ge mig vår och tävlingar NU ❤ 

På måndag sätts Ella igång igen efter sin lilla mini vila och Fia ska fortsattas jobba så hon får upp sin kondis! Är så sjukt motiverad nu att rida o träna, länge sedan jag kände så faktiskt! ❤ 


Ella på Pay n jumpen innan vilan! 

2014-02-06
22:35:58

Lycklig ponny!
Idag var Fia lycklig, hon fick galoppera för första gången på flera månader ❤ 

Började med att tömköra henne lite men märkte att hon hade rätt mycket spring o hopp i benen så valde att longera av henne först för allas säkerhet, o jisses vad hon härjade! Öronen spetsade framåt hela tiden och vilken lycka de lyste i ögonen på ponnyn! Hon fick springa av sig lite i båda varven och nu känns hon helt 100 igen, hon tog för sig och trampade på ordentligt i traven! Någon hon inte riktigt gjort sedan skadan, så tror vi valde helt rätt när vi tillsammans med veterinär lät henne "vila ut" skadan istället för att börja spruta in massa skit i benet.

Jag blir så lycklig av att se henne lycklig! ❤ 

Nu när hon har varit skadad så har hon varit lite tjurig och allmänt besvärlig men hon är hon sitt vanliga glada jag igen, de värmer i hjärtat att se! 

Sen när hon hade fått springa av sig så tömkörde jag igen och mamma gick först jämte med pulka o väsnades lite men Fia brydde sig ingenting så vi spände för så hon fick dra pulkan. Hon hade öronen framåt hela tiden och de syns att hon älskar att arbeta! Och hon gör framsteg varje gång vi kör henne nu :-) så min förhoppning är att hon ska gå i vagn till sommaren, jag längtar ❤


Min älskade ponny! Idag var du värd din vikt i guld ❤ 

2014-02-04
14:48:26

Mys ❤
Idag lyser solen!! Så underbart! Var flera veckor sedan sist känns de som, så idag fick man nästan vårkänslor :-)

Så tog ut Fia för att skritta runt i snön på ängen, riktigt mys ❤ 


Hon var pigg och kändes fin! Känns som att vi är på rätt spår nu och att hon har återhämtat sig fint från sin skada. Nu håller vi tummarna att de fortsätter så :-) 

2014-02-02
19:38:18

Hur ska man tolka?!
De nya reglerna i TR om vad som är tillåtet på schabrak?? 

Det står att de får vara "märke" i Max storlek 200cm2 och denna bilden är med; 


Men jag köpte i somras ett schabrak från lamicell där de står " ls lamicell" smått över hela schabraket. Om jag räknar samman de som syns när man satt på sadel så tror jag inte de kommer upp i 200cm2 
Mitt schabrak 

MEN, min fråga är då, kan man räkna så? Att man "lägger ihop" märkena så de inte är mer än 200cm2 eller får de bara förekomma en gång med Max storlek 200cm2 på ett schabrak?? 

2014-02-01
13:21:40

Snö, is och dåligt bloggande
Ja som rubriken lyder så är de snö överallt och har kommit några cm varje dag denna veckan. Idag är faktiskt första dagen utan att de faller snö!! 

Men idag är de plusgrader istället och de pratar om regn imorgon och sedan sol/regn/plusgrader nästa vecka vilket betyder att den mesta snön försvinner men de blir is istället! Och de är fan ännu värre.... 

Så Fia har fått vila denna veckan, red i måndags och ska försöka rida imorgon. Inte riktigt som jag hade planerat men man får planera om när vädret sätter stopp för en! 

Nu hoppas jag att om denna sol och plusgrader ska komma håller i sig så de smälter fort bort både snön och isen! Hör ni det nu vädergudarna?! 


Igår var jag ute en sväng i stallet vid två tiden, så efter att ha skottat mig fram till stallet så fick hästarna gå in och de blev överlyckliga!! Jenny såg ut som en snögubbe (snöhäst?) och gnäggade när hon såg att vi kom o de skulle få gå in!

Brukar inte ta in mina hästar så tidigt men igår hade de snöat hela förmiddagen (som ni ser på jenny!) och de stod ändå bara helt still och glodde vid grinden. Då hade de ändå varit ute några timmar (sen ca 8 på morgonen) så tyckte synd om de stackarna och de ville som sagt in alla tre och blev överlyckliga när de fick gå in och äta lunchen inne :-)