Stall carlsvik

2014-04-25
11:38:39

Stor flicka ♥
I onsdags den 23/4 fyllde Ella 5år! Nu börjar hon bli stor flicka ❤ 
2014-04-20
16:30:16

Våren är här!
Oc vi hoppas att den stannar! Nu i dagarna två ha Ella fått gå utan täcke i hagen då de varit upp emot 18 grader och vindstilla, tror hon tycker de har varit väldigt skönt att äntligen få rulla sig ordentligt haha! 

Men hon blir lite dåsig av värmen sådär de två första dagarna, de gick ju från att ha varit runt 7-8 plus till som sagt 18 plus så blev nog lite som en chock. 

Därför blev det vila igår med endast en lite promenad där hon fick äta lite gräs och idag blev de en lite skritt tur på kanske 20 min. Helt lagom ansträngning tyckte vi nog båda två ;-)

Fia däremot blir inte lika tagen av värmen så Ellen red ett pass på ängen igår o de gick fint för dom o idag följde de med oss på skritt turen :-) Temperaturen idag för en stund sen här hemma, är någon grad svalare ute vid stallet då de ligger vid havet. Kan väl inte direkt klaga på värme iaf ;-) haha

2014-04-19
09:03:00

Rosetter
Ella har plockar rosetter på de tre sista tävlingarna! Detta kan jag helt klart göra till en vana att åka hem med rosett haha! 

Från den lokala debuten i Karlshamn 22/3, 90cm 0fel. Clear round

Från vår andra lokala tävling i Olofström 12/4, 90cm 0fel. Clear round
 
Klubbtävling på hemma klubben i Olofström, 18/4, 90cm 0+0fel.
 
Haha jag tar alltid en bild i bilen när vi åker från tävlingsplatsen på rosetten därav de "liknande" bilderna :-) 
 

2014-04-18
19:54:09

Klubbtävling 18/4
Idag var jag iväg med Ella på klubbtävling hos hemmaklubben Olofstöm. 
 
Red först en "förenklad LD" alltså en bana på 80cm, och eftersom de var klubbtävling så gick alla med på omhoppningen och därför blev de vår första omhoppning någonsin! Min tanke var att rida på med en bättre galopp än de senaste tävlingarna och verkligen RIDA och inte åka häst! Ella var helt med på noterna och vi fick bra galopp med helt rätt power i :-) 

Rundan på grunden fick vi en bra runda med bra känsla men tappade galoppen i någon sväng, vi kom sedan till omhoppningen och där var min tanke att bara öka på galoppen lite och få bra flyt eftersom vi inte rider omhoppning i vanliga fall. Hon var helt med och fick mycket bättre galopp, dock blev jag kvar i handen för mycket till näst sista hindret så hon kom lite nära och hann inte riktigt upp så fick ett nerslag och de var helt mitt fel! 
Så vi slutade denna rundan med 0+4fel, bra känsla men kunde haft bättre galopp från start!
 

Sen red jag även en LD, som då blir 90 cm :-) Här kändes hon lite seg på framridningen så travade o galopperade bara lite för att väcka henne o tog räcket en gång. De var inte så många emellan starterna (ca 15st och de var samma bana) så hon var ju fortfarande "igång" och varm sen starten innan. Här tänkte jag att "nu jäklar ska jag galoppera ordentligt från början!" sagt o gjort haha ;-) Fick en bättre grund galopp med bra power i från start och vi tappade inte galopp i svängarna i grunden, vi kom till omhoppning här oxå o jag satsade lite mer tävlingsmänniska som jag är haha! Kunde rida på lite mer utan att hon blev flack i sprången, hon hoppade stora o fina språng så jag satt med ett leende som gick från öra till öra!! Det finns så mycket hopp i denna häst alltså! 
Så här slutade vi med 0+0fel och fick en ANDRAPLACERING!! 

LYCKAN VAR TOTAL!! MIN ÄLSKADE HÄST!! 4e gången hon går in och hoppar en 90, första gången på tävling som hon får gå omhoppningar, första gången hon får komma med på prisutdelning och hon gör allt med EN STOR STJÄRNA!! Så lugn o cool i alla sammanhang, men kan ändå få fram rätt power när de väl gäller.

Ella med hennes första riktiga rosett som vi har kämpat oss till! Det är mindre än ett år sedan vi red vår första Pay n Jump på 40cm o Ella var i chock " åka iväg o hoppa såhär, matte måste vara galen!!" hon var spänd o osäker, nu älskar hon att visa upp sig och är helt med på noterna och gör allt för att komma runt nolla ♥
 
Vann även en hovkrats till hästskötaren (morfar) haha! Han sa på morgonen när jag gjorde klar Ella hemma " vart har hovkratsen som brukar hänga här ute i stallet tagit vägen? Vi får köpa en ny o hänga där." (Har alltså en hovkrats som hänger ute i stallet om man behöver den vid insläpp så man slipper gå in i sadelkammaren o hämta en) så var rätt komiskt att jag vann en när vi pratat om de bara någon timme innan haha!! Så ska nog skriva "Morfars" på denna o hänga den i stallet så ingen lägger in denna i sadelkammaren oxå ;-)


2014-04-18
12:03:58

Lyckan är total ❤


Skriver mer ikväll :-)

2014-04-17
22:52:15

Imorgon
Imorgon är det dax igen och de blir klubbtävling i Olofström, ska rida en 80 o en 90 så får ni hålla tummarna att bommarna är på vår sida då oxå :-D

2014-04-15
09:52:28

Tävling 12/4
Ja i lördags var det dax för min o Ellas andra lokala tävling och denna gången blev det på min hemma klubb.

Jag var inte allt lika nervös till denna tävlingen, hon har gått bra hemma nu den senaste tiden och vi har hoppat i Olofström några gånger så vet att hon är lugn där. 
Men typiskt nog blev jag sjuk i torsdags med halsont och feber! Kändes som att någon hade kört över mig med en lastbil typ..

Så tur man har snälla vänner som ställer upp o hjälper till när det krisar, Lise kom och trimmade Ella åt mig i torsdags och det gick jätte bra sedan på fredagen longerade jag henne så hon fick röra på sig utan att jag blev helt död min ork var som bort blåst..

Men tävla skulle jag göra ändå! Hon var lugn när vi kom dit o behöll de lugnet hela tiden så otroligt skönt med en lugn häst på tävlingsplatsen! 

Banan kändes lätt och med mjuka svängar och vägar - perfekt unghästbana! 
Blev tyvärr lite stressigt på framhoppningen så fick inte riktigt den hoppningen jag ville men hon hoppade ändå fint. 

Själva rundan gick bra, mycket bättre känsla denna gången jämfört med Karlshamn! Men hade önskat mer galopp, mer power i galoppen så de måste jag tänka på att jag ska ha nästa gång!

Men eftersom Ella är världsbäst så ställer hon fint upp i de lägena där jag skoter bort mig! 

Så det blev en runda med 0 fel och ROSETT! ❤ 

Jag är nöjd över vår insatts, är en del saker i min ridning jag vill ändra på men de kommer förhoppningsvis! Ella är jag super nöjd med, min stjärna! 

Ellas andra riktiga rosett från lokal tävling :-)


Ska försöka ladda upp filmen på min youtube kanal - Teamvietor 

2014-04-12
12:45:17

Lycka ❤2014-04-08
09:52:19

Lördag är det dax igen
På lördag är det dax för tävling igen! Min o Ellas andra lokala tävling, nu är jag inte lika nervös som jag var till förra gången då vi har ridit rätt många gånger i Olofström där tävlingen är och de är ju dessutom min "hemma arena" ;-)

Så håll tummarna för att de går bra, och håll de lite extra så kanske vi blir nolla nu med ❤ 


Förra tävlingen i Karlshamn! 

2014-04-05
08:45:58

Skogen
Idag kommer Ellen ut till stallet o ska rida Fia så då passar vi på att rida ut i skogen :-)

Ser ut som att vi kommer få fint väder så hoppas hästarna uppskattar att komma ut i skogen lite. 

Fia älskar att gå i skogen, själv eller med sällskap kvittar hon går fram överallt! 
Värre med lilla Ella som tror hon aka dö om hon ska gå ut i skogen själv ;-) men med sällskap funkar de helt okej, dock kan hon spänna sig lite ibland men bara man rider på framåt så slappnar hon av.

Men jag som är så van vid att alla mina andra hästar o ponnysar har jag ridit ut själv i skogen och tycker om att rida ut i skogen så blir de lite tråkigt när jag inte kan rida ut själv med Ella, så jag är super nöjd varenda gång jag får sällskap så vi kan rida ut :-D Fia tittat ut över havet när jag red henne en runda i skogen igår :-) 

2014-04-04
22:18:00

TACK!
Tack till Erica på Icusen blogg för att du la upp ett inlägg om hur man lägger upp filmer från instagram på bloggen! TUSEN TACK!! :-D  Har testat innan men eftersom jag är lite "blond" så har jag inte riktigt fattat hur jag skulle göra haha! 


Så här får ni ett smakprov, är en lite äldre film från när Ellas sattes igång efter vintervilan. En lagom knäpp och pigg häst haha! 2014-04-03
13:22:23

Fördelar o nackdelar
Ja de finns både fördelar o nackdelar med eget stall, detta är en nackdel ;-) 
2014-04-03
09:34:56

Dressyrat
Igår blev det lite dressyr för Ellas del! Red på ett annat bett och hon kändes mycket mer jämn i munnen med detta så ska fortsätta att testa de så får vi se, alltid svårt att säga efter bara en gång om de ä något vi ska fortsätta på.

Men åter till passet igår- hon kändes mjuk och stadig, följsam och med på noterna. Hennes trav har utvecklats mycket och hon kan länga traven fint nu utan att bara "springa iväg". Hon har även fått mycket mer power i sin trav och tar för sig på ett annat sätt!

Roligt att se o känna Ellas utveckling, nu ska bara jag lära mig rida oxå!! 
2014-04-01
00:23:09

Trött tjej
Idag (eller blir ju igår, klockan är efter tolv ser jag!) longerade jag Ella lite så hon skulle få röra på sig efter tre tuffa markarbetspass nu fredag-söndag och de var en trött tjej som travade runt mig ;-) 

Hon har varit väldigt pigg i helgen och nästintill omöjlig emellanåt så kändes ändå skönt att hon taggat ner lite och kunde trava runt lugnt o avspänt utan massa damp!

Imorgon blir det vila och sedan lite dressyr på onsdag är tanken iaf, eller tömkörning har inte riktigt bestämt mig än :-) 


Ella i stallet innan vi skulle gå iväg till longeringsvolten för lite arbete :)
Så söt ❤


Efter longeringen, en trött Ella som inte vill vara med på bild haha ;-)