Stall carlsvik

2013-09-19
16:54:00

Eleria M ♥
Eleria M - hässtens vars namn inte kan uttalas rätt på tävling... 

Hur svårt är de egentligen att säga Eleria M? Tydligen jätte svårt, för de två Pay n Jumper vi har varit på har ingen kunnat säga hennes namn rätt.. Haha..

Eleria M kallas till vardags Ella, är ett sto född 2009 efter Zürich-Canaletto uppfödd i holland. Kom till Sverige 1 januari 2013 och den 12 januari köpte jag henne och hon fick komma hem till mig. 
Hon är ett skimmel sto som har sina egna åsikter om det mesta, vill hon inte något så göra hon inte de.. PUNKT SLUT, typ. Men när man väl får henne på sin sida så är hon rätt lätt att övertala om att följa med på det mesta.

Hon är en lugn och trygg häst som man ofta glömmer bort att hon enbart är fyra år.. Hon skulle aldrig medvetet försöka få av dig, utan de gånger jag har åkt i backen har de varit för att hon blir så glad att hon går från cool lugn till helt överexalterad på en millisekund o hoppar runt så man hinner inte reagera. 

Hon var sutten på o riden i alla gångarter i Holland men var lite osäker när jag fick hem henne, så vi valde att börja om på nytt helt med att vänja henne vid sadel, longering osv.. De fick ta sin tid och efter någon månad kunde jag sedan sitta upp på henne. 
Detta har gjort att hon inte ligger som "vanliga" fyraåringar i sin utbildning utan mer som en treåring. Jag kör på konceptet sakta o säkert för en hållbar häst. Så vi stressar inte fram något utan de får ta den tid det tar!

Hon visar stor talang i hoppning men har även ett stort och fint steg! Så vi får se vad det blir av denna damen :-)

Hennes (och vårat..) största problem är transporten. Ibland går hon rakt in och ibland så ska hon tjura som ett tvätt äkta sto och gå in när de passar henne. Detta har gjort att jag ibland känner att man tappar sugen o inte orkar tjabba med henne, men sen när man väl kommer upp på henne o rider henne så försvinner de tankarna. Hon är helt underbar att rida! 

Vi hoppas att vi får många år tillsammans och att vi båda två får hålla oss friska och tar oss mot våra mål ♥

 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: