Stall carlsvik

2013-10-31
17:32:10

Vinst
Vann en bloggtävling hos lifeofshowjumping (som för övrigt är en blogg jag besöker dagligen, väldigt bra!!) om att göra ett tagelarmband.

Fick hem det idag, är gjort av Hästbling och jag tog tagel från alla mina tre hästar och blandade. Blev jätte glad, de är fint! 


Tog bilder snabbt med mobilen, ska ta bättre bilder sen :-) 


2013-10-31
09:02:40

Inställt
Blev ingen träning för Ella igår då vi inte riktigt var överens om att hon faktiskt var tvungen att gå in i släpet för att kunna åka iväg!

När hon väl sätter den sidan till så kan man inte göra nått för att ändra genens åsikt! 

Så idag blir de träning med släpet!

2013-10-29
18:07:54

Simone
Ja vi hade ju påhälsning av stormen Simone igår eftermiddag/kväll/natt. 
Inga större skador som hänt hos oss, några träd som ramlat i skogen och någon spann som flugit in till grannen men var bara att hämta. 

Hästarna fick komma in redan kvar över 2 igår då de regnade och blåste. Så regnet kom från sidan pga vinden, så de hade de mycket bättre inne! Men de har varit lugna och inte brytt sig så mycket om vad som hänt utanför fönstrena. 

Idag var de lugnare med både vind och regn även fall de blåste lite, men kunde rida Ella på ängen och hon kändes fin! Var riktigt framme och lyssnade fint! Kanske ska rida i lite blåst fler gånger? ;-) 

Imorgon är tanken hoppträning för Ella! Får se om hon vill åka iväg ;-) 


Simone byggde en egen banan inatt av hindren som stod framme! Vet inte riktigt dock hur hon tänkte att man skulle hoppa den? Haha

2013-10-28
19:08:59

Storm
De blåser något enormt utanför fönstret men elen är fortfarande kvar iaf! Första gången de blåser såhär när jag bor i lägenheten, lite skillnad att bo på tredje våningen.. 

Idag har de blivit en inne dag med jobb framför datorn och hästarna fick komma in tidigt då de både blåste och regnande! 
Så de fick lunchen inne och på med fleece täcken, så mysigt ❤ 


Och nu fördriver jag tiden med att sätta upp de nya tavlorna hemma! Är en tavla på Fia som saknas men hade inget bra foto på henne, så får fota henne nu någon dag :-) 
2013-10-28
18:08:16

Finaste
Finaste tavlan på finaste hästen ❤ 
2013-10-27
18:13:26

Jobbat
Har jobbat hela helgen och inte hunnit med bloggen! Men imorgon är det nya tag :-)

2013-10-25
19:40:37

Dyr
Åh va fin min häst var idag! 

Hon var pigg och framåt och verkligen ville jobba! Hon kändes mjuk och fin och lyssnade super. 

Jobbade med galopp bommar och först undrade hon va de var för köttätande bommar på marken så blev lite halv trav/galopp första gången men sen rullade hon på bra och vi fick ett bra flyt.


Idag var hon dyyyr ❤

2013-10-24
23:19:09

Fina fötter
Idag fick hästarna fina fötter igen av världens bästa hovslagare! 

Egentligen skulle han komma nästa vecka men Fia var de lite mer akut med och som pricken över i;et så trampade Ella av sig en sko igår! 

Tur man har en Hovslagare som ställer upp på detta sättet och kan ändra om i sin fullbokade kalender :-) han är guld värd! Kommer aldrig byta hovslagare! När han slutar får väl jag sluta med hästar haha.

Så nu kan vi rida på igen, så nu ska bara vädret vara på vår sida oxå! Men är lov denna veckan som kommer så blir kanske någon tur till ridhuset oxå :-) 


En bild från när jag skrittade Fia idag. Vi har lite diskutioner om att vi bara ska skritta! Guld ponnyn har lite svårt att förstå de ;-) och hon har även lite svårt att förstå att när matte går jämte istället för att sitta på (går promenader) så får man inte springa in på grannarnas tomter och äta gräs!! Hon är stark som en oxe o drar åt de hållet hon vill o man har knappt inget att sätta emot! Därför jag hoppade upp o red idag, då har man mer att säga till om ;-) 

2013-10-24
11:19:07

Utsikt
Ella har nog den finaste utsikten från sin box! Denna är från i våras, hon ser ner över havet :-) 


2013-10-23
15:20:18

Suck..
Behöver jag säga mer? 
2013-10-22
23:26:03

Fina Ella!
Idag red jag Ella för första gången på 8 dagar (!!) trodde hon skulle vara helt knäppt då hon varit de i hagen under denna vecka hon har fått vila.

Hon har stolt visat upp att hon kan gå från lugn till galopp i 190 på en millisekund, samt visat upp alla sina fina akrobatiska övningar hon kan.

Men hon var lugn som en filbunke! Kändes mjuk och fin men hade velat ha henne lite mer framåt. Drog ner på kraftfodret lite nu när hon vilat men ska nog öka på de lite igen, om hon håller sig lugn i hagen. 

Får halvt hjärtinfarkt när hon springer runt så i hagen, visst hon är unghäst och ska få busa men kan ju ta de liiiite lugnt!

Blev bara skritt o trav idag, lite lugnt så nu i början. Även fall hon inte stått så länge så tycker jag de är bättre att börja lugnt :-) 


 

2013-10-22
19:08:14

Äkta bonde
Har man glömt skärp hemma när man ska rida får man lösa de på annat sätt! 
2013-10-21
23:28:56

Önskeinlägg?
Är det något speciellt ni vill läsa om? 

Skriv en kommentar om vad du vill läsa om så gör jag ett "önskeinlägg" :-)
Och glöm inte att skriva med din blogg om du har de, så länkar jag dig i inlägget :-) 

2013-10-21
10:41:31

Regn regn regn
Känns som att de har regnat konstant nu i nästan en vecka.. 

Min tanke var att rida igång Ella nu igen men har inte lust att göra de i ösregn och dessutom är se blött överallt ute så vet inte vart man skulle kunna rida.. 

Ibland skulle jag vilja vara rik så man hade kunnat bygga ridhus ;-)

2013-10-20
21:04:59

Klippt
Idag hade jag tänkt rida igång Ella igen efter 6 dagars vila där hon bara gått i hagen, men regnet öste ner hela dagen.. 

Så gick en promenad med Fia (vilket hon ska ha varje dag, oavsett väder..) och sedan fick hästarna komma in tidigare. 

Så mysigt ❤ 

Så tänkte att jag kunde träna Ella lite med klippmaskinen när de ändå fick gå in tidigare. Startade den först när Ella stod i boxen o hon brydde sig inte ett dug, hon fick nosa lite på den o så. 

Sen kom morfar ut o hjälpte mig att hålla henne i gången, trodde hon skulle stressa runt och allmänt kaos. Men hon stod helt still o lät mig klippa på henne! Trodde aldrig jag skulle kunna klippa henne idag utan att jag skulle få träna henne några gånger först!

Denna hästen tar de mesta med ro, och hon förvånar mig gång på gång! Älskade Ella ❤

Så nu är hon klippt på halsen och lite under magen för första gången i sitt liv! 2013-10-19
23:21:37

Klippa
Att klippa hästar är både roligt o jävligt tråkigt på samma gång haha!

Roligt att kunna göra de lättare för hästen och att kunna skapa något fint, men jävligt tråkigt med alla dessa hår överallt. 

Hur man än klär sig så letar de sig in till kroppen? Tror jag blir galen på sånt! De kliar överallt!

Så någon som har bra tips på hur man ska klä sig vid klippning? Måste ju vara smidiga kläder..
Har nog provat allt från regnkläder till platshandskar till lager på lager klädsel.. De letar sig ändå in till kroppen dessa jäkla hår! 
Så om ni har något supertips ge gärna de! :-) 
2013-10-19
09:43:52

Vilar
Bloggen har varit lite halvtråkig denna veckan, men jag är förkyld så Ella har vila denna veckan (vilket hon verkligen förtjänar!) och Fia ska bara ut o gå promenader så blir liksom inte så mycket att skriva. 

Men idag ska jag iväg o klippa två hästar iaf, så blir lite mer häst igen ;-) hoppas min tradiga förkylning ger med sig snart, för nu är jag riktigt trött på den! 
2013-10-18
12:39:05

Matchar
Mitt hår (eller ja topparna av de) och fias lindor matchar varandra. 

Rosa power! :-D

2013-10-17
09:18:42

Fortfarande förkyld
Min förkylning vill inte ge med sig utan har snarare blivit värre.. Därför har Ella fått vila hela denna vecka så har inte så många hästiga nyheter om henne ;-) 

Fia var iväg hos veterinären igår, alla bara "åh vilket fint huvud o vilken fin färg! Vilket trevlig ponny med vacker utstrålning!" 

Vart vi än åker med Fia får hon beröm för att vara en vacker o trevlig ponny, hon tar alla med storm! Kul faktiskt då det är vi som fött upp henne :-) 

Nu ska jag försöka dricka lite mer te o bli frisk.2013-10-15
11:34:59

Plus poäng
Om någon vill tjäna massa pluspoäng hos mig så behöver ni bara köpa dessa byxor till mig ;-) älskar de animo ridbyxorna jag har o hade gärna haft ett par i denna färgen! Synd att de ska vara så dyra.. Men nu är de på rea för 1545kr :-) 2013-10-15
10:44:26

Vila
Både igår o idag får hästarna vila och gå i gräshage o ha det mysigt. 
Jag har åkt på världens förkylning så orkar knappt med någonting, därför får de lite vila o bara leva livet :-) 
2013-10-14
09:29:26

Bakben
Hittade detta kortet från när jag hoppade C sista gången innan hon åkte. Hindret ligger på 120-125cm, och hon har en del luft emellan ;-) hon hoppade mig ur sadeln på vart enda språng! Satt kvar men inte så följsamt som man hade kunnat önska i sprången. 


2013-10-13
18:19:54

Bilder
Lite blandade bilder från instagram! Heter carolinvietor där om ni vill följa! ( väldigt påhittigt namn jag vet hehe ) 2013-10-13
10:47:04

Förkyld
Har åkt på en förkylning så känns som man ska dö, haha. Måste ha fått en riktig gubbförkylning! 

Men klubben här i byn har ponny hopptävling idag så tänkte ner o titta lite där innan jag åker ut till mina odjur. 

2013-10-12
17:39:19

Sto eller valack
Igår på tävlingen började vi prata om man är "sto eller valack" människa. 
Vilket man mest föredrar att rida. 

Många vill hellre ha valacker då de oftast är mer jämna i humöret och som man brukar säga - en valack säger du till han vad han ska göra så gör han det.

Medans andra vill ha ston trots deras humörsvängningar och påhitt haha. Där är det - ett sto ber man och så får man se om hon vill.

Jag tycker mer att om du har ett sto och du får henne på din sida gör hon allt för dig! Ställer upp i vårt o torrt för sin ryttare. Men valack är mer "jämn" och är mer okej men vi gör väl de här, om du ber om något men inte med samma känsla. 

Jag sa att när jag skulle köpa min första ponny skulle de vara; 
Valack
Mörk (brun/svart)
Ca 10år

Det blev ;
Sto
Ljus
Ca 17år

Alltså inte som jag tänkt mig haha! Men jag blev fast direkt för Jenny, gjorde jag rätt och vann hennes hjärta så ställde hon upp i allt!

Och på den banan har de fortsatt, jag är en riktigt sto människa och har bara haft ston! Haha som de kan bli ;-)

Jenny, Shakira, Fia, Carmen, Calla, Ella, ja alla har varit sto! 

Hur är ni, sto eller valack människa? :-)

Älskar denna bilden därför får den vara med igen ❤ två av mina fina flickor!


2013-10-12
09:30:13

Tävling
Är med och tävlar hos Amanda på lifeofshowjumping.com


http://amanda.webrider.se/2013/10/03/tavling-i-samarbete-med-hastbling/#comments
Klicka in där om ni oxå vill vara med! :-) 

Hade varit super kul att vinna denna tävlingen 
Då jag velat ha ett sådant här armband länge :-)


2013-10-11
19:12:28

Unghästfredag
Har spenderat min dag i Olofström på deras Unghästfredag, var unghäst klasser från 1-1,30m och jag satt uppe i domartornet och hjälpte till. 

Detta var första dagen av tre dagar som de är tävlingar där, men jag skulle bara hjälpa till idag. 

Fick sådant enormt tävlingssug och inspiration att fortsätta jobba med mina unghästar! Åh vad jag längtar tills vi ska hoppa på riktigt tävling jag o Ella! :-)

2013-10-10
21:35:04

Ridning
Red Ella för första gången nu efter att hon fick massage, hon kändes fin och var mer framåt tyckte jag :-) 

Försöker kolla upp hästarna med jämna mellanrum även fall de inte är något bara för att de kan vara något man inte ser/känner o att de ska få lite skön massage :-) 
2013-10-10
14:24:15

Nya grimma
Idag fick Fia en ny grimma som jag köpte igår, alla fick nya grimmor men har vara kort på fias.

Haha den är limegrön och ser självlysande ut ;-) men tycker den passade hennes färg bra! 

Va tycker ni, passade den eller är den för skrikig i färgen? ;-) 
2013-10-09
22:33:49

Mycket på gång
Är helt förvirrad för tillfället, är mycket på gång nu o många tankar om hur de kan bli i framtiden... 

Ja vad som händer eller ej får vi se om de skrivs om här! 
Men nu vet ni att jag lever iaf ;-)

Idag har hästarna haft en vilodag o bara gått på betet tillsammans o haft de mysigt. Imorgon börjar allvaret igen haha. Dax att komma igång igen ett tag till innan Ella får lite unghäst vila :-)

2013-10-09
17:27:04

Blir det roligare
Att mocka när man har en rosa grep? Ja vi får väl se ;-) 

Haha den skrek CAROLIN när jag såg den i affären så den var tvungen att följa med hem ;-) 2013-10-08
11:05:01

Massage
Idag har Fia och Ella fått massage, de tyckte nog de var skönt för de stod nästan o somnade ;-)

Så idag o imorgon är det vila för dom, gå o äta man i hagen o ha det mysigt :-) 

De var fina båda två och var inget speciellt med dom men ville göra en check på dom :-) 

2013-10-08
08:16:40

Trivs
Är så skönt att se att bebisarna trivs så bra ihop och att de funkar bra med Jenny oxå. 

Jenny har haft lite svårt att acceptera hästar innan men Ella har de alltid fått bra med, och givetvis har de gått bra med Fia med de är ju hennes föl ;-) 

Och Fia har haft rätt lätt att bli vän med andra hästar men nu under tiden hon var ute på foder så kom hon inte riktigt överens med deras hästar så jag var lite skeptisk hur de skulle gå mellan henne o Ella, men de hittade varandra direkt och är jätte fina vänner! 

De värmer i mitt mamma häst hjärta ❤

2013-10-07
08:46:29

Dagen efter
Idag är det dagen efter tävling för Ella. Och för att hon inte ska få träningsvärk kommer hon ridas lite lätt idag, joggas och kännas igenom så hon känns fin. 


Fia har lite vila nu så blir bara Ella att rida idag. 
2013-10-06
20:57:19

Dagens Pay n Jump
Idag var det Pay n Jump i Olofström med Ella. Var anmäld till 50 och 60 cm, var första gången vi hoppade de höjderna. På de andra Pay n Jumperna har vi hoppat 40 o 50 cm.


Moa var med som hästskötare så hon longerade henne lite medan jag gick banan och startanmälde, hon var mycket lugnare att longera denna gången än förra i Karlshamn. 

Sedan hoppade jag upp och red på framhoppningen eftersom jag var den som startade först bland hästarna, vi var 5 st inne på framhoppningen men hon brydde sig inte om de andra hästarna. Hon har blivit mycket lugnare med allt runt henne på bara dehär tre gångerna vi har varit iväg. 

Hon hoppade bra o fint på framhoppningen, och lyssnade fint!

Väl inne på banan kollade vi runt lite och sedan travade vi mot första hindret som stod ur sväng mot läktaren o publiken så hon kollade lite, stannade till och klev över ettan haha.. Sen gick de bättre, hon kollade lite men när jag sa till henne att gå framåt o hoppa så gjorde hon det! Vi travade mest runt denna rundan för att hon ska hinna få kolla sig runt utan att stressa.

Till 60cm så fick hon lite mer tid innan startsingnal att gå runt o kolla lite i ridhuset samt att hon hade redan varit inne en gång. Så hon var mycket lugnare och kollade inte alls så mycket som första rundan. 
Dock så stod första hindret i vårt "dåliga" varv där hon har lite svårt för att fatta den galoppen så blev fel galopp till första hindret men sen flöt de på rätt bra! 
Blev en ryttarmiss mellan femma o sexan där galoppen bröt av och jag samlade inte ihop traven ordentligt så då rev vi de hindret men är helt mitt fel!

Är så nöjd med min häst och så lycklig, har ett lyckorus i mig ♥
Tänk att detta är MIN häst och att VI har kommit såhär långt tillsammans på bara några månader! ♥
 
 

Film från 60cm som vi debuterade idag! Duktig bebis :-)

2013-10-06
20:16:11

De går framåt!
Får se om filmen kommer upp ikväll eller imorgon... 
Tar sådan jäkla tid att få upp den på youtube! 


2013-10-06
19:28:04

Upp till bevis
Köpte ett par bow balance (stavning?) på Flyinge i fredags. Hittills känns de bra att rida med dom och förhoppning är att de ska hjälpa mot mina dåliga knän o rygg :-) 


2013-10-06
16:04:16

En bild printad från 60cms rundan! Ska försöka få in filmerna oxå o en utvärdering! :-) 
2013-10-06
08:41:15

Nu är det dax igen
Idag är det dax för Pay n Jump igen med Ella! Hoppas allt går bra, målet är att vi överlever haha! 

Är nytt ställe idag, min hemmaklubb så får se vad Ella tycker om det. Läktaren kommer rätt nära banan där! 

2013-10-05
06:01:24

Flyinge
Var nere på Flyinge och breeders igår!

Var riktigt roligt och inspirerande! Nu är motivationen på topp! :-) 

Kollade på 6åringarna omgång 2 i hoppning och på 7åringarna samt finalen i hoppning för treåringar. 

Ska se om jag kan få in en liten filmsnutt på vinnaren av treåringarna, jäkla vad den hoppa! En häst helt i min smak ;-)

Och 6-7 åringarna var oxå fina! Ryttarna var en riktig blandad kompot, några satsar nog på att bli nya Roger yves bost! (Eller hur han stavas?) haha! 
Medans andra var riktiga stilryttare. Men alltid kul att kolla på :-) 

2013-10-02
23:32:11

Frågor!
Gör som några andra bloggare.

Har ni frågor om mina hästar ställ de i detta inlägget så svarar jag på dom i ett inlägg! 
Kom igen nu, var inte blyga ;-) Frågan är fri, fråga vad ni vill! :-) 

2013-10-02
14:54:09

Bra shopping!
Var på hööks i söndags och handlade lite Rosa bandet saker. Blev ett par strumpor, en mössa och två reflexer. Kommer nog köpa någon mer sådan mössa då jag älskar den typen samt reflexer. 
Känns bra och helt okej att shoppa när man vet att en del av summan går till något bra!

Så har ni vägarna förbi en hööks butik eller klicka in på nätet och beställa saker som de säljer i samband med rosa bandet2013-10-02
12:34:32

Puss
Bästa vännerna ❤ 
2013-10-02
08:44:08

Ridning
Fia blir finare o finare för varje dag man rider henne! Hon är nog den mest arbetsvilliga häst jag någonsin haft! 
Hon tycker allt är roligt och pinnar på som bara där, bara hon får upp uppmärksamhet så är hon nöjd haha!

Jag har alltid trott på denna hästen och hon har bevisat gång på gång att det är rätt! Hon är en stjärna ❤


Ella blir med bättre o bättre och för tillfället lägger vi energin mycket på traven, att få henne att arbeta ordentligt och inte bara springa på. När de sitter bättre i traven kommer vi börja jobba med samma sak i galopp.
Men hon kan bli lite stressad om man jobbar med båda gångarterna samtidigt(eller ja under samma pass ska  man nog säga haha). 

2013-10-01
13:58:47

Jäkla blogg.se!!
Hade skrivit ett inlägg och så går det inte att publicera det, utan det försvinner!! 

Funderad på att flytta bloggen till något annat ställe då uppdateringen av blogg.se appen blev skit dålig och man kan knappt skriva/publicera inlägg med bilder i!!