Stall carlsvik

2013-11-20
08:59:31

Återbesök
Var iväg med Fia på återbesök hos veterinären igår. 

Hon såg bättre ut! Var inte halt längre utan mer stel och lite stapplig. Ultraljudade kotan oxå för att se hur skadan såg ut nu, den har gått ner men finns ändå kvar. 

Men det har gått åt rätt håll och vi har jobbat henne rätt! :) Det som är lite drygt med ligament skador är ju att de är inte så mycket blod där nere i kotan och de gör att de läker saktare. 

Man kan då välja att behandla ligamentet för att påskynda läkningen och "stressa" skadan till att läka ihop fortare. Vi valde ju att inte behandla förra gången och inte denna gången heller. Om man kan vänta ut skadan så är de ju bättre och mindre chans på ett återfall.  Och eftersom vi inte har några viktiga championat inplanterade på henne så har vi tid att vänta ut skadan.

Så vi ska fortsätta nu med att hålla henne lugn och sedan skritta henne o börja trava lite smått så blodet kommer igång lite mer nere i kotan och kan hjälpa till att läka. Men man får ta de försiktigt, så man inte pressar för mycket och kotan blir värre! De är en riktig balansgång vi går på nu..

Men kändes skönt att de fick åt rätt håll!
Nu håller vi tummarna för att de ska fortsätta så o att snön håller sig borta så vi kan fortsätta med hennes träning utan isgata. 

Kommentarer:
#1: ST

Vad söt :)

Svar: Tack :)
Carolin

2013-11-26 @ 21:47:18
#2: ST

Vad söt :)

2013-11-26 @ 21:47:18
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: