Stall carlsvik

2013-12-23
22:00:44

Vilken julklapp...
Lisa är hemma från London o då bestämde vi att hon skulle testa rida Ella idag. Första gången någon annan än jag rider henne hemma så dirket från början, min kusin har skrittat o travat henne lite efter att jag ridit med idag var planen att Lisa skulle rida henne direkt.

Lisa jobbar på en ridskola i London och har jobbat på olika stall i London i två års tid och är en duktig ryttare, hon frågar innan hon hoppar upp " är hon snäll?" och jag svarade "javisst! hon gör aldrig något." de fick jag äta upp...

Idag var hon överjävlig!! Vi hinner knappt bort på ängen innan hon börjar takta och ligger på som fan, så går in i en av hagarna så de kan rida där och Lisa får börja trava henne rätt fort då Ella inte vet vad skritt är när hon är pigg.. Sen när hon ska testa att fatta galopp så frågar hon "bockar hon?" var på jag svarar "nejdå, hon kan hoppa lite men inte så farligt." de fick jag oxå äta upp! När hon gör en galoppfattning så flyger Ella rakt upp i luften och gör en helvändning.. SUCK! Så där slutade Lisas tur på Ella då de skiljdes åt olika håll uppe i luften..

Ella tyckte de var skit kul och sprang runt som en galning ett tag o bockade o brallade innan jag fick tag på henne, då skulle jag hoppa upp o rida henne men hinner bara sätta foten i stigbyglen o var påväg över ryggen när hon flyger i luften igen så jag OXÅ åker av.. Behöver jag säga att hon var billig just då?? 

Så hon tar o brallar runt några varv till innan jag får tag på henne och sen kommer jag upp på henne, och de är bara GALOPP GALOPP GALOPP i hucudet på Ella trots att hon har kutat som en idiot i typ 5 min lös.. Ja jisses vilken kaos! 
 
Fick galoppera henne en stund och sedan trava o DÅ gick de att jobba henne lite, när hon hade galopperat för en hel vecka typ.. Energin är de inget fel på! 

Sen när jag skulle skritta av henne så efter två rundor på långa tyglar runt ängen hade hon fått ny energi till att börja studsa igen, då gick vi hem medans vi fortfarande levde ;-) Haha ibland är hon bra galen den där Eleria M! 

Så de var rätt skönt sen att ta in Fia och ta en skritt runda på henne med utsikt över havet! Hon är lugnet själv sålänge de inte är några hinder framme ;-) haha!
 
Lite av utsikten på Fias skrittrunda! :-)

Kommentar:
#1: Tilda

fin blogg! just nu har vi frågestund på vår blogg och det skulle vara jätteroligt om du tittade in och ställde några frågor :)
http://teeamjump.horseworld.se/?p=1912#respond

2013-12-25 @ 20:47:29
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: