Stall carlsvik

2013-12-05
21:42:11

Mål under 2013
Innan under detta året så skrev jag ut mina planer och mål med Ella som jag hade, både kortsiktiga och långsiktiga. 
Nu när vi har gjort vår sista start för 2013 tänkte jag stämma av och se vilka av målen vi uppnått :-)

Ella's mål
Kortsiktiga mål
Fortsätta med ridningen, känna att varje gångart känns bra innan jag "ökar" till nästa. Ingen stress! Där tycker jag att allt flöt på bra! Vi tog varje gångart i taget och stressade inte. Hon hann tänka vad vi gjorde och hon hann aldrig tröttna på jobbet. Uppnått!

- Fortsätta med tömköringen och få henne att förstå den mer, så man sedan kan jobba henne i tömkörningen. Här tycker jag oxå att vi lyckats bra! Jag kan nu tömköra henne på volt i alla gångarter utan problem och kan även gå rakt fram med henne sålänge jag håller mig snett bakom och inte helt bakom. Hon är fortfarande lite rädd om sin rumpa men blir bättre och bättre hela tiden! Uppnått!

- Försöka löshoppa henne med jämna mellanrum. Har bara varit iväg någon enstaka gång och löshoppat tyvärr! Hade önskat att vi hade gjort de mer men lastningen satte lite käppar i hjulet när hon var inte svår lastad och sedan valde vi att lägga mer tid på de andra med henne. Så kan säga att de är delvis uppnått!
 
- I hanteringen fortsätta med de vardagliga, in & ut, täcke osv. De är väl inne Maj månad ut innan de släpps på bete. Här har de funkar super! Hon är jätte fin och lugn i hanteringen, både när hon står installad och även ute på betet. Uppnått!


Ella's mål
Långsiktiga mål
- Påbörja inhoppning under ryttare när alla gångarter sitter med ryttare på ryggen. Här väntade vi som sagt tills jag hade alla gångarter gjorda på henne innan vi började med detta. Har tagit hjälp av en duktig tränare som även har hoppat henne lite och de var hon som hoppade henne första gången. Detta för att jag ville ge henne en så bra start på hoppningen som möjligt! Hon har gjort en JÄTTE utveckling i hoppningen bara under detta året. Så här kan vi verkligen säga att de är - Uppnått!

- Utvecka ridningen på henne, kräva mer av henne. Har börjat kräva mer av henne när hon fick bättre kondis och med styrka och muskler. Nu kan jag kräva att hon ska gå på tygel, gå i den takt o tempo som jag vill osv. Finns alltid saker att jobba på men de går framåt hela tiden! Uppnått!
 
- Testa mindre terränghinder. Detta har vi faktiskt inte testat alls, dels pga att jag börjar bli för feg för fasta hinder haha och dels för att jag tycker inte riktigt hon är redo för de! På vanliga hinder "kan" hon komma fel (riva, lägga in extra språng osv) utan att tappa självförtroendet. Där känner jag att så är det inte riktigt på fasta hinder, där måste allt stämma innan jag våga mig på de! Och hon ska ju inte bli fälttävlans häst ändå så spelar ingen roll. Inte Uppnått!

- När hoppning med ryttare känns OK, göra minst en tävlingstart under 2013. Vi har gjort 5 st Pay n Jumper och 10 st starter, och fått 4 st rosetter. Tycker jag är rätt bra för en fyra åring som blev inriden i mars/april och började hoppa i juni? Alltså har vi gjort dessa starter på bara några få månader och utvecklingen har gått rakt uppåt! ska visa er filmer från första starten till sista så ni oxå kan få se hennes fina utveckling! Uppnått!
 

Alltså har vi uppnått de flesta målen vi satte upp! Och det tycker jag känns bra, för när jag skrev de så siktade jag verkligen högt över trädtopparna och trodde vi iaf skulle landa någonstans mitt i trädet vid årets slut men vi lyckades ta oss upp till stjärnonrna! Vi har blivit mer som ett team nu oxå och samarbetar mycket bättre ihop.

Snart är det dax att börja tänka ut nya mål för nästa år! Men vi kör samma taktik där - vi siktar högt men vi tar de i vår takt, ingen stress! Hinner vi så hinner vi :-)

 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: