Stall carlsvik

2013-08-25
22:20:02

Pay n Jump

Ja va ska jag börja, var en omvänd "upp som en sol, ner som en pannkaka"

Började med att hon var lite spänd på framridningen, är ju första gången hon är ute och första gången hon rids bland så många hästar. Så hon tyckte de var lite läskigt när de kom hästar bakifrån i trav! Så är något bi måste träna mer på så hon blir trygg i att hästar kommer bakifrån och möte med andra hästar!

I alla fall, de kom en häst bakom oss när jag travar o hon flyger i luften o vänder på en femöring, jag hann knapp reagera på vad som hände! Men de resulterade att jag flög åt andra hållet iaf...

Efter lite hjälp så kom jag upp igen, hon var väldigt spänd så var en tjej som var snäll o ledde henne lite tills hon slappnade av igen, tack för de! :-)

Sen på framhoppningen var hon lite spänd, överhoppade sig lite och kollade mest på allt annat än hindren ;-) som vanligt haha.. Men hon kändes ändå fin och lyssnade trots detta.

In på banan där hon kollade runt lite, hoppade 40cm i första för att hon skulle kunna gå över de. Och hon blev lite spänd igen så kändes som ett bra val att ta 40! Valde att trava runt banan så hon hann se alla hinder och hinner med i huvudet.

Hon var lite dåligt framme till första hindret som var en oxer med planka framtill så fick ett stopp där, på andra försöket hoppade hon. Sen hoppade hon 2-5 bra, överhoppade sig lite men inte så farligt. Nummer 6 var hon inte riktigt framme så blev att hon saktade av till skritt och klev över o rev de haha..
Stod emot lite till 7 som var enfärgade orange bommar men hoppade när jag tryckte till.
Sen sista hindret 8, var från framhoppningen o utgången så då ville hon först dit, stod emot lite och fick lägga en volt där sen hoppas hon.

Så 40 cm, 2 stopp och 1 riv. Något spänd häst men skötte sig super för att vara hennes första gång hon hoppar något sådant här!

Sedan hoppade jag 50cm, var som en helt ny häst! Hon var som sista träningen, sög tag i hindren o var helt med på noterna. Var typ som hon gick in och "jaha de här kan ju jag!"
Tittade inte på nått hinder, brydde sig inte om de som var runt banan eller andra hästar!
Så här gick hon in o satte nollan!

50cm, 0 fel o ROSETT!

Vilken häst! Hennes första träning, första gången hon hoppar en bana på fler än 4 hinder, första gången hon är bland så många hästar, och hon går in o NOLLAR!!

Detta kommer bli en super tävlingshäst, hon fick mycket beröm av folk som var där. De trodde inte mig när jag sa att de var hennes första "tävling", haha hon chockar folk vart hon är! Och hon är min! Ingen kan ta denna häst ifrån mig ❤


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: