Stall carlsvik

2012-09-09
15:05:06

Tävling med Carmen
Igår var i i stormiga Sölvesborg och tävlade på Snappis.
Blåste knappt ingenting hemma och där nere var de så att hindren blåste omkull....

Måste först bara säga att jag är SÅÅ nöjd över min fina häst!
För kunde vi inte ens rida i lite blåst, igår var de halv storm och hon var lugn! Utvecklig kanske? ;)

Iaf, vi red 1m först och där satte vi en dubbel nolla! SÅ jäkla skönt!! Var evigheter sen vi var dubbel nolla känns det som.. Allt kändes så lekande lätt!

Hon lyssnade super, vi hade ett jämt tempo genom hela(!) banan, vi var liksom ett! Alla bitarna föll på plats.
Kan inte beskriva HUR lycklig jag var när jag kom ut från banan! Hon hoppade stort och fint. Till omhoppningen blev jag mest så lycklig att vi hade kommit dit haha, så jag kände att jag ökade tempot lite men red lite större svängar och gick på säkerhet istället. Det var sex placerade och vi kom åtta, så var ju ändå bra! 


Först när jag gick banan så tänkte jag " gud vilka lustiga svängar detta kommer vi aldrig överleva", men sen när man red så kändes de mer naturligt än när man gick den. Det är ju alltid positivt!

Sen till andra klassen så hade de nästan samma bana var bara hinder nummer 1,11,12 och 13 som var ändrat. 
Lite tråkigt kanske kan jag känna..

Andra klassen var en 1,10m. Nu hade de börjat blåsa så mycket så att de fick lägga stora stenar på hinderstöden för att de inte skulle blåsa omkull, det kanske förklarar hur mycket de blåste???

Det blev lite pannkaka på framridningen pga olika omständigheter.. Vissa tror ju att de äger framhoppningen och hindren!!!!!!!!

Så att de hade börjat blåsa ännu mer plus incidenterna på framhoppningen gjorde att hon blev rätt spänd. 
Kände redan till första hindret att vi inte hade någon bra galopp, så vi rev den, rev 2an oxå. Typ halvt krachade igenom kändes de som.... 
Sen trean hoppade hon JÄTTE fint på, 4an var komination och den gick helt åt pipsvängen.. Rev både a och b, hon stog imot (man red mot ett par träd som stog precis jämte/bakom kombinationen och de blåste rätt kraftigt i dem) så vet inte om de var därför hon stod imot. Så blev kråkhopp på a hindret, och så blev de ingen bra distans till b..


Så efter den bröt jag jag la en volt, fattade galopp och hoppade hinder nummer 3 igen, med andra ord jag utgick. Och de språnget blev super! 
Kände att de var inte snällt mot hästen att fortsätta under de förutsättningarna vi hade.

Men som sakt jag är ändå super glad för min fina fina häst! Vi satte en dubbel nolla!!! Och jag kunde rida henne i en sådan kraftig blåst! Happy :D

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: