Stall carlsvik

2012-05-06
19:30:45

Finalen i div 3
Sista omgången och därmed finalen i div 3 gick igår på Sölvesborgs ridklubb.

Olofström låg bra till på en delad första plats med Karlshamn och Sölvesborg låg på andra plats med 3 poäng mindre. 
Det blåste som bara den under hela dagen och tävlingen gick i snigelfart fram.. Var först tre st förklasser och sedan lagklassen, den startade inte förens vid 16.00!! Lagom roligt..

Var en relativit enkel bana men rätt så lång, var inte så jätte många nollar genom klassen. Inte ett enda lag kom tioll omhoppning, tror inte ens de var något som slutade på 0 fel?

Men iaf, vår första ryttare hade ett stopp + tidsfel = 10 fel, jag hade två ner = 8 fel, tredje ryttaren hade tre ner = 12 fel och vår sista ryttare var nolla så laget slutade totalt på 18 fel. 
Vår mål var att slå Karlshamn och de gjorde vi med ett fel mindre! De fick totalt 19 fel, var verkligen på håret haha.

Så i sista omgången slutade vi på en 5 plats och totalt på en 2 plats!! Vi var väldigt glada för detta årets div 3 genomförande! :-)

Så till min ritt då, som sakt så blåste de halv storm.. Hon fick stå ca en timme i släpet när vi kom fram, vilken inte var uppskatat riktigt av henne när de blåste.. Men hon skötte sig ändå bra!
När jag började rida fram var hon super spänd och springig och ville inte alls lyssna.. På framhoppningen hoppade hon spänt och drog mest iväg och hoppade extremt mycket åt höger.. Så rev nått hinder med min fot typ 2 gånger.. Fick kanske till 2 bra språng där så hade ingen superbra känsla när jag gick in på banan..
Väl inne på banan var hon spänd och tittig på allt runtomkring. Startsingnalen gick och hon lyssnade bättre nu men var fortfarande spänd. Banan bestod av 9 hinder, hon var felfri fram till hinder nr 8. Hinder nr 8 och 9 var på läktarlångsiden och sådär 2 meter innan hinder nr 8 var de en unga som smackade så hon blev helt blockerad sprang typ igenom 8an och drog till 9an som låg på en linje.. Rätt surt faktiskt.. Var måttligt sur!^
Menmen är ju sånt som händer men de är en häst som man inte ska smacka på när hon är spänd..
Men får väl vara nöjd ändå, hon hoppade ändå OK inne på annan annars så.

Man kan ju inte alltid ligga på topp! :-)


Bild i repris, när laget vann förra omgången!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: