Stall carlsvik

2011-10-02
18:43:22

Pay n Jump

Denna veckan har carmen fått gå varje dag. Inte riktigt tanken från början men hon värkar ha gillat de. Visst de har inte varit några monster pass direkt utan lite sådär lagom. Men tror (eller de värkar) som om hon är en sådan häst som mår bäst av att gå lite alltid o bara ha en vilodag lite då o då istället.
Har även börjat sätta igång Fia lite mer ordentligt nu, bara med longeringen men tanken är att jag ska rida henne imorgon. Hehe se hur de går ;-)

Men till dagen som har varit då.

Har varit på Pay n Jump i olofström med carmen. Till att börja med så var de jätta många starter så hon fick stå i släpet nästan en timme när vi kom upp innan vi tog ut henne. Och de skötte hon jätte bra! Riktigt stolt över henne, har haft lite bekymmer med de innan då hon gärna kan stå o hoppa på stället i släpet när hon blir uttråkad. Men idag var hon lugn o fin o åt sitt hö :-) Sen tog vi ut henne och gjorde iordning henne, skrittade fram o sen gick jag och började rida fram henne lite smått. Då trodde vi ( enligt "beräkningar och frågat ringmaster när jag fick gå in på framhoppningen att jag skulle in om ca 20min) MEN efter att jag hade joggat henne lite och så gick vi o kollade då var de nästan en halvtimme till innan jag fick komma in pga efteranmälningar osv... Så hon tröttnade lite då.
Sen fick vi äntligen komma in på framhoppningen och hon var riktigt pigg och fin idag. Hon har varit lite slö de senaste veckorna så tänkte rida med vanligt bett idag o försöka få henne lite mer framåt.. hehe en liten miss där ;-) hon tog bettet o stack imellanåt men de var ändå kontrolerat.
Sen inne på banan var hon fin, hoppade stort och fint men var lite stark. Men hellre de än att man får sitta o banka som en idiot. Blev en halt och ett riv tror jag i 1m och sen i 1.10 var hon ännu lite starkare men hoppade runda och fina språng med mycket luft imellan. Roligt! Tror de var två ner där och sen en volt för att lugna henne lite.

Men är ändå nöjd, jag har bara haft henne ett år och de är nu som först man kan börja RIDA henne. Innan var hon mest överallt o ingenstans men nu kan man göra något med henne. Så slutsattsen är att vi behöver mer rutin och träning så kommer hon bli en riktigt rolig hopphäst :-)

Nästa helg styr vi mot Karlshamn för Pay n Jump där, blir samma höjder för som sakt vi behöver rutin.
Nästa helg ska vi även iväg på lördagen men Fia på miljöträning i olofström, ska bli riktigt spännande !

Blev mycket text, hoppas ni orkar läsa allt :-)


Kommentarer:

SV: precis! jag har en treåring och en fyraåring utan licens, men det är väl ändå inte värt att skaffa nu då jag inte vet om de ens kommer tävla på den nivån där licens behövs. bell löste jag för med en gång när jag köpte henne, men nu harjag tyvärr inte råd för mina ungar. och jag har knappt heller råd att tävla lokalt och ska man då få sådana engångsavgifter i början på året för att komma ut och tävla?! vansinnigt!! detta kommer sålla bort fler och fler på lägre nivå. hur kul blir det för dem då? varför ska ridsporten bara gynna de med pengar!?

2011-10-03 @ 22:29:23

SV2: Det var en bra fråga! klicken via tdb tar de ju en tia för...

2011-10-03 @ 22:37:19
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: