Stall carlsvik

2011-10-28
09:03:25

Äntligen tillbaka!
Bloggen har varit nere i nästan en månad, detta pga olika saker med hästarna så har inte varit så pepp på att skriva. Men nu är vi tillbaka i toppform och allt känns helt underbart :-D Så nu kommer bloggen uppdateras mer med träningar,tävlingar och självklart vardagslivet med alla hästar :-)

2011-10-07
19:29:33

Varför?
Varför ska man börja tveka?? Usch detta känns inte rätt.. Om djuren bara hade kunnat prata...

2011-10-06
13:44:28

Trist dag
Idag är det riktigt höstigt ute.. Blåser o regnar om vart annat så idag får hästarna bara gå i hagen o strosa. Tror inte att de misstycker speciellt mycket för de ;-) men när de är sånt här väder kan mina hästar vara mer i luften än på marken så känns inte som om man får ut något av ridningen då. Iallafall jag längtar verkligen tills lördag! Tränade Fia hemma igår med en pressening, hon gick över den, vi drog den runt henne samt skakade i den. Inte en min!! Bara stog o halvsov hela tiden o brydde sig inte alls :-) ska bli kul o se hur hon reagerar när hon är på nytt ställe med denna träningen. Ska ta bilder från träningen o visa er :-)

2011-10-04
19:30:00

Bra designer?
Min blogg ser verkligen piss tråkig ut! Blå o tråkig och inga bilder. Men jag är inte så jäkla teknisk till att få ihop en snygg design. Så kära läsare, kan ni rekommendera någon bra designer som gör header samt kodar min blogg?? :-) givetvis betalar jag för arbetet. Behöver hjälp fort innan jag tråkas ihjäl av denna designen som finns på nu ;-)

2011-10-04
18:14:53

Bra stalldag
Idag har jag varit i stallet mest hela dagen :-) skulle ha klippt Fia men väntar med att göra det tills på fredag eftersom hon ska iväg på lördag. Då är hon fin tills dess :-) Roligt när man har en fyraåring som inte bryr sig när man klipper utan bara står o sover, kan klippa ben o huvud ja allt utan att hon rör en fena! De gillar vi ;-) Värre med den stora som är överallt o ingenstans när man klipper, fast de går hyfsat bra om man är lugn o väntar ut henne o sen MASSA fetvadd i öronen ;-) Men tillbaka till dagen. Idag dressyrade jag lite på Carmen hon var fin idag, pigg o framåt. Jobbade mycket lösgörande, o sen att man ska kunna sitta ner i sadeln utan att de betyder galopp. Hon har lite brottom där.. Men i slutet gick hon riktigt fint :-) Sen körde jag lite lydnads ridning med Fia, mest för att checka av att allt funkar som det ska. Hon var lika pigg o positiv som vanligt så kändes bra. Jobbade mest i skritt men även lite trav. Tycker att allt ska funka där först igen innan jag lägger in galopp arbete. Så har väl dagen varit samt lite små plock i stallet. Imorgon blir det nog longering för Carmen o Jenny sen spinner jag vidare med Fia som jag gjorde idag! Ha en bra dag alla :-)

2011-10-02
18:43:22

Pay n Jump

Denna veckan har carmen fått gå varje dag. Inte riktigt tanken från början men hon värkar ha gillat de. Visst de har inte varit några monster pass direkt utan lite sådär lagom. Men tror (eller de värkar) som om hon är en sådan häst som mår bäst av att gå lite alltid o bara ha en vilodag lite då o då istället.
Har även börjat sätta igång Fia lite mer ordentligt nu, bara med longeringen men tanken är att jag ska rida henne imorgon. Hehe se hur de går ;-)

Men till dagen som har varit då.

Har varit på Pay n Jump i olofström med carmen. Till att börja med så var de jätta många starter så hon fick stå i släpet nästan en timme när vi kom upp innan vi tog ut henne. Och de skötte hon jätte bra! Riktigt stolt över henne, har haft lite bekymmer med de innan då hon gärna kan stå o hoppa på stället i släpet när hon blir uttråkad. Men idag var hon lugn o fin o åt sitt hö :-) Sen tog vi ut henne och gjorde iordning henne, skrittade fram o sen gick jag och började rida fram henne lite smått. Då trodde vi ( enligt "beräkningar och frågat ringmaster när jag fick gå in på framhoppningen att jag skulle in om ca 20min) MEN efter att jag hade joggat henne lite och så gick vi o kollade då var de nästan en halvtimme till innan jag fick komma in pga efteranmälningar osv... Så hon tröttnade lite då.
Sen fick vi äntligen komma in på framhoppningen och hon var riktigt pigg och fin idag. Hon har varit lite slö de senaste veckorna så tänkte rida med vanligt bett idag o försöka få henne lite mer framåt.. hehe en liten miss där ;-) hon tog bettet o stack imellanåt men de var ändå kontrolerat.
Sen inne på banan var hon fin, hoppade stort och fint men var lite stark. Men hellre de än att man får sitta o banka som en idiot. Blev en halt och ett riv tror jag i 1m och sen i 1.10 var hon ännu lite starkare men hoppade runda och fina språng med mycket luft imellan. Roligt! Tror de var två ner där och sen en volt för att lugna henne lite.

Men är ändå nöjd, jag har bara haft henne ett år och de är nu som först man kan börja RIDA henne. Innan var hon mest överallt o ingenstans men nu kan man göra något med henne. Så slutsattsen är att vi behöver mer rutin och träning så kommer hon bli en riktigt rolig hopphäst :-)

Nästa helg styr vi mot Karlshamn för Pay n Jump där, blir samma höjder för som sakt vi behöver rutin.
Nästa helg ska vi även iväg på lördagen men Fia på miljöträning i olofström, ska bli riktigt spännande !

Blev mycket text, hoppas ni orkar läsa allt :-)