Stall carlsvik

2010-05-31
12:18:14

Stor uppdatering!
Äntligen en dator!! Känns helt lustigt att vara utan dator, man märker hur mycket man är beroende av den när man väl inte har den..

Mycket har hänt sen sist.

Fia-Lotta, har börjat komma igång igen och jag har ridit henne helt själv nu utan hjälp från någon annan. Det går SUPER bra!! Har bara skrittat än men känns som om jag inte har någon brådska, utan är bättre att gå lugnt fram och se till att de blir riktigt gjort :) Har även skrittat över bommar och de brydde hon sig inte om. Tror hon kommer blir en riktigt fin ponny som blir lättriden men ändå med power i. Och mycket hopp!! Synd man inte var några år ungre så man hade fått tävla lite med henne. Men hon kommer att behållas i våra ägor även fall någon annan ska tävla henne när hon blir äldre. Ska försöka håller er uppdaterade med hennes utveckling :)

Jenny, hon har mest vilat nu då jag inte har haft så mycket tid och hon har varit lite seg. Min lilla ponny har pollen allargi den stackaren!! Men nu är hon piggare igen och har börjat skritta henne igen. Har även vatt ute och gått med henne då både hon och jag behöver motion och är roligare att ha någon med sig än att gå själv. Hon trivs som fisken i vattnet att gå i hagen men man märker även hur hennes ögon lyser upp när hon får komma ut på en runda. Detta är den bästa ponnyn/hästen jag någonsin har haft o kommer att ha! <3

Carmen, har vatt lite stoig nu några dagar. Vet inte fall de är brunsten som sätter igång nu. Hon gör utvecklingar hela tiden och vi fin trimmar hela tiden då de finns en del att jobba på. Men hon är väldigt fin i ridningen och har blivit mycket lugnare från marken med. Den 26 maj var vi nere i Sölvesborg och red en Pay n Jump. Hade anmält mig till 80 o 90cm. Hon var cool lugn när vi kom ner dit och stog helt stil när vi broddade ( var på gräs ) dock blev hon lite rädd för skäck ponnyerna haha. Var jätte fin o lugn när jag red fram, lyssnade fint. Började hoppa fram o då blev de fullt ös medvetslös.. Hon har mycket energi i kroppen när hon ser hindren och är jävligt kvick i sina ben!! så hon klarar ut den o jag bara blundar känns de som. Men förstår henne med, hon är inte tävlad på ett år och tycker de är super kul!! Red in på banan till 80cm och hon kändes lugn o fin. Blev lite spring till hindren men hon var nolla o de kändes ändå helt okej. Blev lite väntan till 90 cm o hon kändes lite lugnare o finare till denna höjden. Rundan kändes bättre i 90 även fall vi fick två riv men de gör inget!! Hon lyssnade bättre på mig i 90 och gick fint. Hon blev lite trött bara, var 9 hinder i varje klass plus vääääldigt långa sträckor mellan hindren. Men vi är verkligen supernöjda med henne. Hon var verkligen cool lugn ute på tävlingsplatsen. Nu siktar vi mot Gärds lokala den 13 juni där tanken är att vi ska hoppa 90cm o 1m. :)

Ska försöka uppdatera bättre, datorn är på lagning så hoppas vi får tillbaka den snart!

2010-05-28
07:27:56

Dålig uppdatering!
Ja de har varit lite dåligt med uppdatering. Har varit mycket skolarbeten sen mycket med hästarna. Och som om inte de räcker har datorn gått sönder!! Så är utan dator nu, suck.. Gör en bättre uppdatering under dagen när jag har en dator :) !

2010-05-23
20:24:31

Shakira
I miss my girl <3 Saknar våra underbara ritter i skogen o galopp sträckan som du kunde utantill. När du skulle tävla mot Jenny o smulan. Jag saknar livet som ponny ryttare! Allt var mycket enklare då..

2010-05-22
19:54:50

Nu är sommaren här
Mycket har hänt och jag har varit lite dålig på att uppdatera.. Ska försöka bli bättre! :)

Carmen går jätte fint nu, börjar lugna sig lite. Har jobbat henne mycket i markarbetet nu så vi blir mer samspelta och de ser bra ut. Har en del kvar att jobba på men vi arbetar mer som ett lag nu än som motståndare. Eftersom hon är hoppade rätt mycket så anser jag att de är inte de vi behöver träna på mest utan att vi kommer i bättre samspel istället. Det måste funka i dressyren/markarbetet för att de ska funka till-över-efter hindret.
Vill tacka Maria Fieber för all hjälp o hjälpen att hitta denna fina hästen, TACK!!

Fia har haft en liten mini semester men ska börja rida henne lite nu igen. Allt går jätte bra och allt rullar på som de ska. Min fina lilla ponny. Känns bra att kunna få vara ponny ryttare ibland då jag verkligen älskar livet som ponny ryttare!!

Jenny har med haft semester men tanken är att hon ska sättas igång nu igen lite försiktigt. Hon har ju varit skadad i bakbenen för några år sen så är rädd om min fina prinsessa :)
Jenny har även hunnit fylla år, 24år fyllde hon den 19 maj, men beter sig som en 5åring :D

Nu på onsdag den 26 maj fyller jag år och det är pay and jump på Bokeslätt i sölvesborg, tanken är att Carmen ska få starta två små klasser, 80 o 90cm. Håll tummarna för oss!
Och ikväll/natt är de första natten som hästarna får gå ute, se vad dom tycker om de. De släpptes på bete idag o de gillade de iallafall :D

2010-05-17
21:04:33

Carmen
Idag blev det en lång dag i skolan så blev bara Carmen som fick jobbas lite. Tömkörde henne idag efter tips från Ida att göra det. Detta för att kunna hålla henne lite mer på plats o jobba henne lite mer än när jag longera henne. Detta gick jätte bra men hon tittade lite på mig när jag började kräva lite av henne o hon var väldigt pigg ;) hehe. Imorgon kommer hovslagaren o ska sko Carmen o Jenny o Fia ska värkas. Tänkte även försöka ta lite kort på hästarna imon. Och sen ska alla ridas och få en stor borstning :D

2010-05-16
20:29:07

Bilder på Fia
Duktiga Fia!! Första gången jag red henne med träns och sadel.
Inga bekymmer alls utan hon traskar på o är hur glad som helst.
Bryr sig inte om att man sitter på henne utan är lika glad som om
man stog jämte henne :) är riktigt stolt att allt går så bra med min
egena lilla ponny!!

2010-05-15
20:34:41

Duktiga Fia!
Ja lilla Fia är verkligen en super ponny! I torsdes skrittade jag lite på henne barbacka när mamma ledde oss och hon bryr sig inte alls. Rör inte en fena utan gör det man ber henne. Sen igår var det dax för första ritten med sadel, ingen skillnad där, super lugn o fin. Hon är verkligen lugn o trygg i sig själv så känns bra! :) Trimmade Carmen i torsdes o det går bättre o bättre men vi har en del att jobba på. Men roligt att ha något att jobba på o inte bara harva runt som värsta lektionshästen. Hon börjar få vårkänslor o börjar bli pigg men lyssnar super på sätet, rösten och mina hjälper ändå. Känns som om detta kommer bli en riktigt bra häst!! Jenny har fått vila ett tag nu o jag har lagt energi på de andra men hon ska snart få komma igång mer igen min lilla go ponny busa :D

2010-05-12
18:26:10

Mycket energi och busFia, Jenny o Shakira hösten 2009

Hästarna var fulla av energi idag och sprang o bockade o busade o hade sig :)
Tror dom med vill ha sommar nu så man kan komma igång ordentligt!


2010-05-11
13:14:18

En bra måndag

Igår gick allt över förväntan med hästarna.Först var jag ute på en runda i skogen med Jenny i det fina vädret, var rätt pigg men lyssnade bra ändå. Busade lite men de gör inte så mycket när de är hon:)

Sen blev de Fia-Lottas tur, här är desom gjorde att jag hade ett leende på läpparna hela dagen igår! Började med att longera henne och hon skötte sig fint och bra. Sen tog jag fram en stol och hängde mig på henne, inget hon brydde sig om. Så la benet över henne och hoppade upp, ingen rektion! Stod hur lugnt o fint som helst o tittade bara lite på mig. Klappade henne på halsen och baken men de hände inget stod fortfarande jätte snällt. Så morfar kom ut o ledde henne ett varv när jag satt på i skritt och ingen reaktion då heller! Min lilla super ponny :) Märks att allt jobb från marken med henne har gjort resultat så jäkla roligt. Nu är det bara att börja med inridningen och det ser ljust ut för framtiden!

Var sen på kvällen iväg med Carmen på hoppträning i Bräkne-Hoby. Hon var jätte lugn och snäll, skötte sig jätte fint och brydde sig inte så jätte mycket om att vara på ett nytt ställe. Hoppade vattenmatta och "flagga" sån som hänger ner under hindret. Hon tittade inte ens utan hoppade som om de var helt vanliga hinder!


Är JÄTTE kul att ha så fina hästar i stallet som gör så fina utvecklingar!!


2010-05-09
20:28:27

Mycket har hänt
Har inte haft tid att blogga på ett tag. Hästarna börja bli riktigt fina nu efter vintern! Denna veckan har de körts mycket trimande på banan. Carmen går jätte fint o lugnt, har ett super fint steg så blir nog en dressyr tävling framöver :) kul att ha en häst som är så fin i både hoppningen o dressyren! Kommer bli väldigt spännande att följa hennes utveckling. Sen har mamma hjälpt mig lite med Fia o Jenny. Hon har ridit Jenny lite då jag inte har hunnit o sen har hon longerat Fia. Känns skönt att kunna få hjälp med dom när det är mycket i skolan. Imon är det en ny vecka med nya äventyr! Ska träna för Ida imon var länge sen o första gången med Carmen, ska bli jätte kul. Sitter även nu o planerar in träningar o tävlingar för maj- juli. Sen får man se hur allt går med skönt att ha lite mål att se fram imot o sattsa till :) !

2010-05-02
19:40:13

2 maj
I torstes var jag hos Jana o red lite på ute banan med Carmen. Första gången vi var där ute med henne men hon skötte sig super bra även fall de var massa hästar i hagarna runt hagen o att de var två till som tränade samtidigt. Hon var lugn o fin o lyssnade super bra! Var nog den bästa ritten jag har haft med henne sen jag fick hem henne :) sen i fredes regnade de som fan så alla hästarna fick en vilodag. Igår var jag ute o tog en lååång rykt på Carmen, hon stog o njöt :) sen longerade jag henne en stund, märks att hon gillar o komma igång. Tog även lite bilder på henne som kommer upp sen fall jag hinner. Senbär jag släppte ut henne i hagen igen sprang hon o fia o lekt o hade sig :) så roligt att de trivs så bra ihop!! Jenny stog o åt o glodde på istället men har blivit mycket lugnare o snällare mot Carmen. Idag har hästarna fått en vilodag till för jag har haft lite fixar dag hemma istället med att tvätta trädgårds möblerna, bilarna o lite små plock :) imon är de full rulle igen som gäller :) !