Stall carlsvik

2010-08-19
23:57:38

Rubrik
Lite dåligt med bloggande.. Har inte haft tid. Har fullt upp med jobb, stall, hästarna o hinna leva mitt liv. Men nu är de tillbaka till den vanliga vardagen = lite mer tid :) tänkte ta lite nya bilder på hästarna antingen imon eller på lördag. På lördag ska jag även till mörrum o laxacupen o fota. Säg till om ni ska vara med så kan jag fota lite extra :) bilderna kommer sedan läggas ut här på bloggen.

2010-08-12
13:23:15

Kärlek

Idag har hästarna vilodag och får bara gå i hagen och bli tjocka :)
Tror inte de klagar för mycket på de!

Imon blir de ev uteritt med Cassandra och Carmen ( första gången) så håller tummarna att de ska gå bra men de tror jag nog allt att de gör :)

Fia ska longeras imon eller tömköras har inte bestämt vilket än. Och lilla Jenny ska äntligen få gå en lite runda.

Kärlek till de


2010-08-11
22:38:02

Hjälp...?
Någon snäll som vill hjälpa mig med min blogg?? Den ser förfärligt ut nu!! Haha. Behöver även en snygg header :)

2010-08-11
21:19:34

blogg torka..
Har lite blogg torka...

Kommentera om vad ni vill att jag ska skriva om :)

2010-08-11
20:44:13

Tävling 8/8
Var på min "hemma arena" i söndes och tävlade med Carmen.

Red två stycken 1metare och de kändes bra. Banorna var väldigt tekniskt bygda så man fick tänka mycket på sina vägar och mysket på sin ridning!! Var lite blött i gräset och C är bara skodd fram men de funkade rätt bra ändå.

I första klassen kändes framridningen bra men kände inte den där powern i henne i sprången som hon brukar ha. Men farten fanns där som alltid.. haha. När jag kom in på banan kändes hon mycket med fokuserad och mer koncentrerad på sin uppgift. Hoppade ettan jätte fint sen tvåan o trean sen flöt hon iväg så fick lägga en volt till fyran sen rullade banan på bra. Rev ett hinder med tror det var hinder nummer 6 men kommer inte ihåg riktigt. Hon hoppade som vanligt igen med 50 cm över hindren så man känner sig inte så följsam i alla språng.. Men var ändå super nöjd med henne. hon lyssnade ändå fint o hoppade luftigt och bra :)

Till andra klassen började det regna och blev ännu halare i gräset.. Suck då undrar man varför man gillar att rida på gräs bana.? haha. Hon kändes JÄTTE fin!! Var vår bästa runda någonsin!! Hon halkade lite med bakbenen någon gång så hon rev trean och gick förbi sjuan samt ett tidsfel ( jag höll på att glömma sista hindret med haha)
Men det var lugnt och kontrollerat hela banan innan-över-efter. Vilken känsla!! Kom ut från banan med världens leende på läpparna :)

Jag jagar inte prisrosetter, utan den perfekta känsla. Samspelet mellan häst och ryttare!


Två bilder från andra klassen. Lite med följsamare mellan häst och ryttare.
Och hoppade de kan hon verkligen :)

Fail bilderna kommer någon annan dag ;)

2010-08-10
23:16:22

Blandade känslor
Ja som rubriken beskriver har jag väldigt blandade känslor just nu inom "min" häst värld. Har en super fint häst som jag är väldigt tacksam att jag får träna o tävla av Torsten Olsson. Men jag på häst..? Har alltid varit en jäkligt inbiten ponny ryttare o så länge jag får bestämma kommer minst en ponny alltid vara i mina ägor. Folk säger att man vänjer sig, gör man verkligen det? Ponny är så speciellt för mig, mycket för att jag alltid har haft speciella ponnyer, Vampyr, Vega, Gambler, Zinoba, Jenny, Fia och framför allt Shakira. Vi har haft många tårar o kamper man guuud vilken ponny!! Helt grym personlighet.. När jag red Carmen på ängen i lördes kändes de konstigt, är inte samma power i bus som med en ponny? Jenny o Shakira är bara att släppa på tyglarna o säga jiiihaaaa o de går i 190 med 511 bock språng, o en grymt härlig känsla. Får inte den känslan på en häst? Visst hon är grymt fint riden o väluppfostrad o jätte fin att rida men saknar detta galena grymt roliga påhitten man gjorde med ponnyerna. Nu har jag två st ponnyer o ingen av de kan ridas, var inte så jag hade planerat denna sommaren. Men man arbetar med levande djur.. Misstolka mig inte nu i detta inlägget, jag ska ha kvar C och hon är en superfin häst men saknar bara känsla ibland som jag fick hos mina ponnyer.. Blev ett litet rörigt inlägg men hoppas ni fattar :) bloggar mer imon då får ni veta hur de gick på tävligen i helgen för mig o C :) samt ngr fail bilder haha

2010-08-04
22:44:16

Blandat
Pay n jumpen gickbra för Maria o Carmen, en noll runda med sig hem i 90cm. Här är det inte höjden som spelar roll utan tekniken o rutinen. Hoppa de kan hon!! Så stolt ryttare + tränare den dagen :) har även varit i yxnarum 1/8 då jag tävlade C i två 1m gick bra två ner i första sen ett ner plus en volt i andra, men det var lugnt o kändes bra :) bryr mig inte så värst om resultatet då de som sakt är rutin som behövs. Hon måste lugna sig lite mer komma ner på jorden o arbeta, men guuuud vilka språng 20cm över hindren o kollar inte på ngt :) hoppade både mur o vattenmatta, känns dö skönt med en sådan häst : D sen är Jenny mkt bättre o frächare min älskade donna. Om ngr veckor kan vi börja med lite små promenader vet inte vem som är lyckligast, hon elr jag? Haha Kärlek till mina hästar <3