Stall carlsvik

2010-04-28
13:43:29

Hemma träning
Red Carmen idag, första gången sen vi fixade tänderna på henne i fredes. Har bara longerat henne innan. Men de gick bra, testade att rida på hackamore. Hon var lite spänd i början men sen när hon slappnade av så lyssnar hon jätte fint, speciellt på rösten! Vi har en lång väg kvar att vandra innan allt är på plats men är roligt att de går framåt för oss :) har som mål att ev ställa upp i en pay n jump i slutet av maj. Tycker de är bra o viktigt med mål, även fall man kanske inte alltid genomför dem så kan man bygga upp sin träning runt dom! O tycker de är bra med lite förbestämd träning så man har lite planer på hur allt utvecklas. Imon blir de träning hos Jana, uppdaterar mer efter den!

2010-04-25
20:26:53

Helg
I fredes var jag med Maria Fieber som hästskötare till små hästarna. Var Spring Tour i skåne på Hendriksdal, väldigt fin anläggning men gud varför ska de alltid blåsa i skåne??
Nu till mina hästar, Jenny o Carmen fick sina tänder fixade i fredes samt att Jenny o Fia fick sin vacination. Så de har fått vila i helgen. Nu har jag o Carmen inlett ett nytt försök att få all man på en sida haha den delar sig hela tiden. Imon blir de till att lugnt sätta igång hästarna igen med lite longering :) Ska även få träffa min älskade Shakira imon, Min tävlingsponny som är utlånad på foder till en familj i Rödeby. Saknar denna ponnyn grymt, vi hade våra kamper men även våra ljuspunkter <3

Shakira sommaren 2009

2010-04-22
21:51:19

Bilder
Här kommer lite bilder från träningen med Maria i Onsdes.
Inga super bilder, första gången vi hoppade tillsammans och ingen super kamra precis. Bättre bilder kommer :)


2010-04-22
20:08:21

Carmen
Idag var jag hos Jan odervall och red med Carmen, detta har vi på vår skoltid riktigt perfekt :) gick super bra Hon verkar gilla att komma igång igen och att jobba. Visade lite av sitt Cardento blod idag haha hon är allt som en liten Shakira imellan åt rätt kul o se. Red lite lösgörande arbete och att vi ska försöka hitta varandra, har bara ridit henne i ca 2 veckor men hittills har allt funkat. Imorgon blir de vilodag för hästarna då jag följer med Maria Fieber till Skåne och tävlingar på Spring Tour!

2010-04-21
18:00:09

Träning
Träningen idag för Maria gick jätte bra! Hon börjar lugna sig i ridningen och lyssnar mer på mina hjälper. Blev lite lydnads övningar skritt-halt-skritt-trav osv. Funkade fint! Tog även något litet skutt över ett hinder och de kändes väldigt bra, har bara sett henne löshoppas innan så var spännande att känna de uppeifrån med :) ni får akta er på tävlingsbanan framöver haha. Jenny och Fia fick vila idag, har vatt mycket att ta in nu för lilla Fia och Jenny tycker inte om att jobba i regn, är en bestämd dam haha. Bilder kommer senare från träningen!

2010-04-20
20:38:45

Hästarna som finns på Stall Carlsvik nu

Jenny II RNF 1645 e: Hiawatha RNF 30 u: Milo RNF 1274 ue: Hedlanda Meteor RNF 23


Fia-Lotta e :Gullabos Heptan RNF 169 u: Jenny II RNF 1645 ue: Hiawatha RNF 30


Carmen e: Cardento u: Cimona ue: Artist 

2010-04-20
12:07:00

Tisdag
Idag är de lång dag i skolan så hästarna får en vilodag. De förtjänar de allihop efter att ha gått så bra både i helgen och igår. Imorgon blir de ner till sölvesborg och Maria Fieber för lite träning med Carmen. Detta ser vi fram imot, roligt att se en sådan fin häst göra framsteg hela tiden :) Hör av mig mer imogron om hur de har gått.

2010-04-19
20:30:51

Stall Carlsvik
Har nu skaffat en blogg där ni kan följa mig och mina hästar på Stall Carlsvik i vår vardagliga träning samt tävlingar. Här kan ni även ställa frågor till mig om de är något ni undrar över :) Var ledig idag från skolan så blev pyssel i stallet. Carro följde med ut och red min lilla ponny busa Jenny II ( new forest sto e:hiawatha) samtidigt som jag red Carmen ( halvblod e:cardento) det gick jätte bra. Första gången de två rids ihop men de skötte sig jätte fin, ingen av dom har någon jätte kondis eller muskler så de jobbades bara en liten stund i skritt och trav. Efter de var de Lill flickans tur Fia-Lotta(new forest e: gullabos heptan) en egen uppfödning som är 3år detta året. Verkligen en trevlig ponny med super personlighet och ett hjärta av guld!! Blev lite tömkörning på rakt spår samt lite på volt, hon gör framsteg hela tiden, känna verkligen kul när de är ens egen lilla ponny :)